Haberler

İtkib Başkanı Gülle: "2009 Kötünün İyisi Bir Yıl Oldu"

Güncelleme:

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Başkanı İsmail Gülle, 2009 Yılını "Kötünün İyisi Bir Yıl Olarak" Değerlendirdi.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Başkanı İsmail Gülle, 2009 yılını "kötünün iyisi bir yıl olarak" değerlendirdi.

Gülle, ANKA'ya 2009 yılını değerlendirerek, 2010 yılından beklentilerini açıkladı. Gülle, 2009 yılında diğer sektörlere üretim ve iş kaybı açısından bakıldığında, tekstil ve hammadde sektörünün diğer sektörlerden daha az etkilendiğini söyledi. Gülle, "Diğer sektörlerde ihracat, kapasite kullanımı yüzde 30 gerilerken, bizde yüzde 18 düzeyinde gerileme yaşandı. Bu açıdan çok etkileneceğini beklediğimiz sektör, bu sınavdan daha az zararla çıktı. Bizim için kriz 2008 senesinde yaşandı. Elektrik başta olmak üzere tüm girdi maliyetleri çok zamlanmıştı. Türk Lirası değer kazanmıştı. 2009'a gelindiğinde kurlar yukarı çıkınca, biz yapamadığımız işleri yaptık" dedi.

-2010'DAN EN BÜYÜK BEKLENTİ KURLARIN DÜŞMEMESİ-

Sektör olarak 2010 yılında en önemli beklentilerinin kurların bugünkü konumunda aşağı düşmemesi olduğunu söyleyen Gülle, "Türk Lirasının değerli olması ithalatı artırıyor. İhracat yapma yeteneğini düşürüyor. Biz 2008-2009 yıllarında ihracat açısından büyük bir sınav geçirdik. 2010 yılında dengeli bir kur politikası izlenmesi zorunlu. Kredi Garanti Fonu'nun işlerliği henüz yok. Bunun bir an önce çalıştırılması gerekiyor. Kredi faizleri geçen seneye göre çok cazip gözüküyor. Buna karşın birçok firma finansmana ulaşmada zorlanıyor. Rekabetçilik açısından girdi maliyetleriyle çok oynamamak gerekiyor. 2010 yılında ihracat için, üretim için uygun bir ortam yaratmak lazım. Türkiye'de rekabetçiliği geliştiren, ihracatı artıran tedbirler alınmalı" diye konuştu.

2010 yılında istihdamla ilgili çok önemli bir gelişme olacağını düşünmediğini söyleyen Gülle, firmaların az kişiyle verimli çalışmayı öğrendiğini, bu nedenle işsizliğin büyük bir sorun olarak gündemi meşgul edeceğini bildirdi. (ANKA)

(EBR/HF/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title