Haberler

İtirafta Gizli Şok Detay!

Güncelleme:

Etkin Pişmanlıktan Yararlanarak Teslim Olan İ.A.'nın Bahsettiği Çanta, Hakkari'de Bulunan Çanta mı?

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakılan İ.A., katıldığı PKK'da 1 gece kaldıktan sonra kaçtığını söyledi. Diyarbakır Özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan İ.A.'nın, Hakkari'nin Geçetli Köyü'nde 9 kişinin ölümüne neden olan patlamayı gerçekleştirdiği belirtilen, 'Serhat Ferhat' kod adlı PKK'lı ile ilgili de bilgi verdiği kaydedildi.

Silopi'de geçen hafta içinde güvenlik güçlerine teslim olan 1'i kadın 6 PKK'lı, Diyarbakır'a getirilerek özel yetkili savcılığa çıkarıldı. Savcıya ifade veren PKK'lılardan 5'i her hangi bir eyleme katılmadıkları gerekçesiyle etkin pişmanlıktan yararlandırılarak serbest bırakılırken, İ.A. adlı PKK'lı savcıya verdiği ifadesinde, 16 Eylül'de Hakkari Geçitli Köyü'nde meydana gelen ve 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlamayı gerçekleştirdiği ileri sürülen teröristle ilgili bilgiler verdi. 25 Temmuz 2010'da terör örgütüne katılmaya karar verdiğini, Van'da bir derginin dağıtım işinde bir süre çalıştıktan sonra Yüksekova'ya geçerek buradan PKK'ya katıldığını anlatan İ.A., "PKK'ya 1 gün dayanabildim. Kaçıp IKDP'ye teslim oldum. Orada beklerken televizyondan Hakkari'deki olayı ve saldırganlarının fotoğraflarını izledim. İçlerindeki 'Serhat Ferhat' kod adlı şahıs benim Hakkari'de teslim edildiğim gruptaydı. Kimliğimi alıp bana "Sen Irak'a gideceksin' demişti" dedi.

'GECE PATLAYICI ÇANTASIYLA AYRILDI'

PKK'lılarla birlikte geçirdiği günde yaşadıklarını da anlatan İ.A. şunları söyledi:

"Benim kaldığım mağaranın yanında bir mağara daha vardı. Mağaradan çıkıp yakınlardaki bir evde bekledik. Akşam buraya gelen 'Serhat Ferhat' kod adlı kişi benim yanıma oturdu. Haki renkli sırt çantasını yere koydu. Çantanın içinde bir şey aradı, ancak bulamayınca içindeki malzemeleri çıkarttı. Çantayı boşaltınca içinden karton kutuda bantta sarılı yeşil renkli yuvarlak çantaya sığacak büyüklükte bir mayın çıktı. Mayın ile birlikte bir cep telefonu, telsiz, bağlantı kabloları ve puşiye sarılı ne olduğunu bilmediğim bir malzeme de vardı. Malzemeleri çantaya yerleştirdikten sonra yanındakilere 'gece 3- 4 gibi beni uyandırın' diyerek yere uzanıp uyudu. Gece çantasını alıp ayrıldı. Biz de mağaraya geri döndük."

DİYARBAKIR- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title