Haberler

İthalatın Adı Yetti, Et Fiyatları Düştü

Canlı Hayvan ve Et İthalatı Kararının Ardından Kırmızı Et Fiyatlarında 2 - 3 Lira Düşüş Gerçekleşti.

Et ve Balık Kurumuna canlı hayvan ve et ithalatı yapma yetkisi verilmesinin ardından kasap reyonlarındaki kırmızı et fiyatlarında 2-3 lira düşüş gerçekleşti.

Et fiyatlarındaki yükselmenin ardından alınan önlemler etkisini göstermeye başladı. Market ve kasaplarda son 3 gün içinde fiyatların düştüğü gözlendi.

Büyük hipermarketlerden Migros'ta dana döş kıymalığın kilogram fiyatı, 21,49 liradan 19,90 liraya, dana kıymalık kuşbaşının fiyatı 25,90'dan 21,90 liraya, dana but bifteğin 33,30 liradan 28,49 liraya, dana rostonun fiyatı ise 30,60 liradan 28,80 liraya geriledi.

Kiler markette ise dana köftelik kıymanın kilogram fiyatı 22,50 liradan 19,99 liraya, dana kuşbaşının fiyatı 26,99 liradan 25,99 liraya, Dana sotenin fiyatı da 31,49 liradan 29,49 liraya, dana bifteğin kilosu da 31,20 liradan 29,20 liraya düştü.

Soykan markette de et fiyatlarında 1-2 lira düşüş gözlendi. Dana köftelik kıyma 22,95, dana kuşbaşı 25,95, dana orta yağlı kuşbaşı 23,49, kuzu kuşbaşı ise 29,95 liradan satılıyor.

Semt kasaplarında ise dana köftelik kıymanın kilosunda 3 liraya varan indirimler oldu. Semt kasaplarında dana köftelik kıymanın kilosu 24 ile 27 lira arasında satılıyor. Dana kuşbaşının fiyatı 30 liradan 27 liraya, kuzu etinin fiyatı 27 liradan 25 liraya, bifteğin kilosu 32 liradan 30 liraya geriledi.

Kasaplarda en pahalı et 42-45 lira arasında değişen fiyatlarla satılan dana bonfile.

Kasaplar, et fiyatlarının önümüzdeki günlerde 2-3 lira daha düşmesini bekliyor.

-TÜRKİYE KASAPLAR FEDERASYONU BAŞKANI-

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da yaptığı açıklamada, et fiyatlarındaki artışla ilgili uzun süredir çalışma yapıldığını belirterek, kısa vadede çözüm için beslenecek erkek dana ithal edilmesi, uzun vadede çözüm için ise süt fiyatında kalıcı bir istikrar sağlanması gerektiğini söyledi. Yalçındağ, şöyle konuştu:

''Çünkü süt para etmezse inek olmaz, inek olmazsa dana olmaz, dana olmazsa da et olmaz. Et ve Balık Kurumu'nun belirleyici konumda olması ve bu kuruma bazı yetkiler verilmesi çok isabetli bir karar oldu. Et fiyatları, 4 yılda geleceği konuma maalesef 4 ayda gelmişti. Hükümetin yaptığı açıklamaların ardından piyasalar duruldu. Pazartesinden itibaren mal arzında çok ciddi artış oldu. Bu da fiyatlara yansıdı. Önümüzdeki günlerde makul, kabul edilebilir fiyatlara geleceğini düşünüyoruz.''

Yalçındağ, fiyat telaffuz etmenin doğru olmadığını, bunun spekülasyonlara neden olduğunu, ancak kısa süre sonra et fiyatlarında istikrar sağlanacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title