Haberler

İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat

500 İtfaiye Eri 2 Ambülans Aracı, 20 Hizmet Aracı ile İnterteks Fuar Alanı Yanındaki Boş Arazide Gerçekleştirdiği "Hayata Dönüş Bahar Tatbikatı" Büyük Beğeni Topladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 500 itfaiye eri 2 ambülans aracı, 20 hizmet aracı ile İnterteks Fuar alanı yanındaki boş arazide gerçekleştirdiği "Hayata Dönüş Bahar Tatbikatı" büyük beğeni topladı

Marmara depreminin ardından hem yurt dışından gelen hem de bölgenin özelliği nedeniyle tüm teçhizatları yenilenen ve Türkiye'nin en modern itfaiye teşkilatlarından biri haline gelen Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi'nin bugün gerçekleştirdiği tatbikat tam anlamıyla nefes kesti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 500 itfaiye eri 2 ambülans aracı, 20 hizmet aracı ile İnterteks Fuar alanı yanındaki boş arazide gerçekleştirdiği "Hayata Dönüş Bahar Tatbikatı" büyük beğeni topladı. 2009 yılı içinde 10 bin 152 olaya müdahale eden ekipler bugün önce 42 metre yüksekliğindeki itfaiye merdiveninden iple indi. Daha sonra senaryo gereği kimyasal patlamada meydana gelen sızıntılara müdahele etti.

Ardından itfaiye ekipleri trafik kazası sonucu takla atarak otobüsün altında kalan otomobilin içersinde sıkışan yaralı sürücüyü kesici ve ayırıca kurtarma ekipmanları kullanarak sıkıştığı yerden kurtardı. İtfaiye ekipleri yine senaryo geregi yakılan 2 LPG tankında meydana gelen gaz kaçağı ile tankın tutuşması ve yangının ilerlemesini önledi. Olay yerinde gerekli güvenlik tedbirlerini alan ekipler yanan tanklara güvenli bir şekilde yaklaşarak gaz akışını kesip yanan tanklara köpük sıkarak söndürdü. Daha sonra depremde bina çökmesi sonucu göçük altında kalan kazazedeler göçük altından kurtarıldı.

Kocaeli İtfaiye teşkilatının modern bir yapıya kavuştuğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İtfaiye teşkilÔtımız kurulduğu günden bu yana ilk kez bu kadar büyük bir tatbikatı tek başına gerçekleştirmiş oluyor.2010 yılı Bahar Dönemi için gerçekleştirilen, "Hayata Dönüş Tatbikatı"ile aynı zamanda İtfaiyemiz, gücünü, hızını ve yeteneğini ortaya koydu." dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfayicelerin "İtfaiyeci yemini" etmesinin ardından tatbikat son buldu.

Ergün Ayaz-Orhan Uzun/İZMİT(Kocaeli)(DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title