Haberler

İtfaiye Ekiplerinden Dedaş Personeline Yangın Eğitimi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) personeline, olası bir yangın sırasında nasıl müdahale edileceğine ilişkin olarak itfaiye ekipleri tarafından eğitim verildi.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) personeline, olası bir yangın sırasında nasıl müdahale edileceğine ilişkin olarak itfaiye ekipleri tarafından eğitim verildi.

DEDAŞ, muhtemel bir yangın sırasında neler yapılabileceğiyle ilgili olarak kurumda çalışan personele eğitim verilmesi hususunda Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden destek istedi. İtfaiye amiri Mizbah Yılmaz yönetimindeki itfaiye ekibi, olası bir yangına karşı nasıl müdahale edeceğini anlattı. DEDAŞ bahçesinde düzenlenen tatbikat öncesi çalışanlara yangınların çıkış nedeniyle ilgili sunum veren Yılmaz, yangın anında meydana gelebilecek bir paniğin can ve mal kaybını artıracağını söyledi. Yılmaz, "Yangın esnasında kişinin ilk olarak kendini kurtarması gerekir. Yangında yapılabilecek bir panik can kaybını artırabileceğinden dolayı sağduyulu olunmalıdır. Evde, okulda veya iş yerinde yangın söndürme tüpü bulundurulmalı, bu tüplerin çalışıp çalışmadıkları mutlaka kontrol edilmelidir. Yanıcı maddeleri kaloriferden uzak tutmalıdır. Yangın merdiveni ve yangın acil çıkış kapıları daima açık tutulmalı, yangına karşı uyarıcı duman dedektörü edinmeliyiz. 110 itfaiye ve 112 Acil Servis ambulansının telefon numaraları mutlaka hafızada tutularak bu konuda bilinç oluşturulmalıdır" dedi.

Teorik olarak yapılan anlatımların ardından yangın tatbikatı da gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında yanan bir mutfak tüpüne personel, yangın tüpleri ile müdahale ederek çıkan yangını söndürdü. DEDAŞ personellerinin, tatbikatta genel olarak başarılı oldukları dikkat çekti.

İlgililer, bu tarz tatbikatların belli bir plan çerçevesinde dönem dönem yapıldığını, yangın tatbikatının da bunun bir parçası olduğunu bildirdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Siirt Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title