Haberler

    İtalya Ligi (Serie A) Haftanın Sonuçları ve Puan Durumu

    İtalya Ligi (Serie A) 19. haftada Juventus zirveye iyice yerleşirken, Roma ve Milano takımları haftanın kaybedenleri oldular.

    İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2014-2015 sezonun ilk yarısını Juventus, 46 puanla lider tamamladı.

    Juventus farkı iyice açtı


    Serie A'da 38 haftalık sezonun 19 haftadan oluşan ilk yarısı, hafta sonu oynanan maçlarla geride kaldı. Son üç sezonun şampiyonu ve bu sezonun da en büyük favorisi Juventus, ligin ilk yarısını 14 galibiyet, 4 beraberlik ve bir yenilgiyle 46 puanla ilk sırada bitirmeyi başardı.

    Siyah-beyazlı takım, 19. haftada, evinde Hellas Verona'yı 4-0'lık skorla geçti. En yakın takipçisi AS Roma’nın Palermo deplasmanından bir puanla dönmesi ise iki takım arasındaki puan farkının 5'e çıkmasına neden oldu.

    Napoli'den tek vuruş


    Zirveyi ilgilendiren bir başka maçta Napoli, başkent deplasmanında Lazio’yu Arjantinli futbolcusu Higuain’in tek golüyle devirerek puanını 33 yaptı ve üçüncü sıraya yerleşti. Evinde önemli bir maçı kaybeden Lazio ise 5'inci sıraya geriledi.

    Sampdoria'nın yükselişi sürüyor


    Ligde bu sezon performansıyla dikkati çeken Sampdoria da Parma’yı deplasmanda 2-0 yenerek, dördüncü sıranın sahibi oldu.

    Milano takımları tat vermiyor


    Milano takımları, bu haftayı istediği gibi geçiremedi. FC Inter, ligin zayıf takımlarından Empoli ile deplasmanda yaptığı mücadeleden bir puanla ayrılırken, AC Milan ise evinde Atalanta’ya 1-0 yenildi. Son 3 maçta sadece bir puan toplayabilen Milan’da genç teknik direktör Filippo Inzaghi’nin geleceği tartışılmaya başladı.

    Gol krallığı


    Ligin ilk yarısında gol krallığında Juventus’un Arjantinli golcüsü Carlos Tevez, oynadığı 18 maçta attığı 13 golle ilk sırada yer aldı. 10’ar golü bulunan Palermolu Paulo Dybala, Napolili Gonzalo Higuain ve Interli Emanuel Icardi ikinci sırayı paylaştı.

    Dokuzar golü bulunan Napoli'den Jose Maria Callejon, AC Milanlı Jeremy Menez de gol krallığı mücadelesinin üçüncü basamağında yer aldı.

    Ligin 19. haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

    Toplu sonuçlar


    Empoli-FC Inter: 0-0

    Palermo-AS Roma: 1-1

    Lazio-Napoli: 0-1

    Cesena-Torino: 2-3

    Chievo Verona-Fiorentina: 1-2

    Genoa-Sassuolo: 3-3

    AC Milan-Atalanta: 0-1

    Parma-Sampdoria: 0-2

    Udinese-Cagliari: 2-2

    Juventus-Hellas Verona: 4-0

    Puan durumu

    Serie A’da gelecek hafta


    İlk yarının tamamlandığı Serie A’da herhangi bir ara olmadan lig maçlarının oynanmasına 20. hafta mücadelesiyle devam edilecek.

    Program şöyle:

    24 Ocak Cumartesi: Cagliari-Sassuolo, Lazio-AC Milan

    25 Ocak Pazar: Hellas Verona-Atalanta, FC Inter-Torino, Juventus-Chievo Verona, Parma-Cesena, Sampdoria-Palermo, Fiorentina-AS Roma

    26 Ocak Pazartesi: Empoli-Udinese, Napoli-Genoa

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    İtalya Serie A Juventus Verona Roma Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title