Haberler

İsyancılara Bavulla 100 Milyon Dolar

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bingazi'ye giderek muhaliflere açık destek verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, son askeri başarılardan sonra herkesin Libya devriminin halkın talepleri doğrultusunda hedefe ulaşacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın mesajlarını doğrudan aktarmak için Bingazi'ye geldiğini söyleyen Davutoğlu, "Türkiye bütün imkanlarıyla bu geçiş sürecinde Sayın Abdülcelil'in, Ulusal Geçiş Konseyi'nin ve Libya halkının yanında olacaktır" dedi.

Davutoğlu şunları söyledi: "Libya halkının kendi talepleri doğrultusunda siyasi geçiş için Libya halkına destek devam edecek. Libya'da bütünüyle bir güvenlik ortamı sağlanana kadar, askeri operasyon devam edecek. Libya halkının ihtiyaçları karşılanacak, süreçte Libya'ya imkanlar sağlanacak. İstanbul toplantısında çağırdım. İstanbul'da yapılacak toplantıda, bütün bu imkanlar ele alınacak.

Dışişleri bakanları dostlarım bunu kabul ettiler. Ama ondan sonra da toplantılar yapılacak. Libya'nın geleceği sadece ve sadece Libya halkına aittir. Gelecekte de halkın seçeceği bir hükümettir. Kararı onlar alacak, biz nasıl hayata geçireceğimizi düşüneceğiz. "

Hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Uluslararası temas grubu olarak Libya'ya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyleyen Davutoğlu"Libya'nın dondurulmuş finansal değerlerinin Libya halkına verilmesi lazım. Bu konuda, Türkiye olarak kendi yöntemlerimizi geliştirdik. Bu yöntemleri kullanmaya devam ederiz. Ama önemli olan bu kaynakların, BM tarafından bütünüyle kaldırılmasıdır. İnşallah bu uluslararası temas grubu toplantısında, bu kaynak aktarımını somut olarak ele alacağız" şeklinde konuştu.

"TÜRK MODELİ" DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Geçen hafta içinde Erdoğan ve Davutoğlu'nun Somali'yi ziyaret ettiğini anımsatan Abdulcelil, "Bu Türkiye'nin insani meselelere verdiği desteğin ifadesidirö dedi.

Abdulcelil şöyle konuştu:

"Bugün Davutoğlu'nun ziyaretinden büyük mutluluk duymaktayız. Bu ziyaret, çok hassas bir döneme denk gelmekte. Bir ay içinde yapılmakta olan ikinci ziyaret bu. Böylece de bu ziyaret, Türkiye'nin devrime verdiği desteği etkinleştirmektedir. Bu ziyaretteki görüşmelerde, Türkiye'nin siyasi, askeri, ekonomi destek ele alındı. Türk yetkililer, bürokratik engelleri aşarak, Libya halkına taahhüt ettikleri maddi yardımları ulaştırdılar. Bu meblağların transferi için yeni bir örnek oluşturdu. Buna da Türk örneği adını verdik.

Bu, Türkiye'nin ve Türk halkının Libya'ya yardıma ne kadar hevesli olduğunun göstergesi. Bu ödeme, aylıkların ödenmesi ve halkın özellikle Ramazan ayında gıda teinini sağladı. Türk hükümeti, İslami ve dünyadaki bütün adil meselelere destek vermektedir. "

"'KENDİ YÖNTEMLERİMİZLE'

Türkiye, Libya'ya 100 milyon doları hibe, 100 milyon doları nakit kredi, 100 milyon doları proje desteği olmak üzere toplam 300 milyon dolar yardım yapıyor.

Nakit yardımın şimdiye kadar uçaklarla bavullar içinde gönderildiği öğrenildi. Davutoğlu, bu konuda "Türkiye olarak kendi yöntemlerimizi gerçekleştirdik. Bu yöntemleri kullanmaya devam ederiz" diyerek ayrıntıya girmedi. Davutoğlu, nakit ihtiyacının "en uygun usullerle" karşılandığını anlattı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Gürültü tartışmasında kan aktı! Ağabey kardeşini silahla vurarak öldürdü

Gürültü tartışmasında kan aktı! Ağabey kardeşini silahla vurarak öldürdü

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title