Haberler

İsveç'ten Türkiye'nin AB'ye Üyeliğine Maddi Destek

İsveç Hükümeti, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) Üyelik Sürecinde Yapılacak Reformlar İçin Kullanılmak Üzere Yapacağı Maddi Yardımları Açıkladı.

İsveç hükümeti, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde yapılacak reformlar için kullanılmak üzere yapacağı maddi yardımları açıkladı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'deki yerel yönetimler, insan hakları, kadınların ekonomik ve politik yaşama katılımı, ifade özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılması ve azınlık haklarını kapsayan reform ve projelere özellikle katkı sağlanacağı belirtildi.

Yardım paketinin hedefinin, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini hızlandırmak amacıyla Kopenhag kriterlerini tamamlayıcı reformlara hız vermek olduğu bildirildi.

Azınlık hakları ile ilgili görüşlere de yer verilen raporda, ''Türkiye'nin dini azınlık olarak Ermeniler, Rumlar ve Musevileri tanıdığı'' belirtildi, ancak ''diğer Hıristiyan gruplar ile Kürt, Roman ve Alevilerin azınlık kabul edilmemesi'' eleştirildi. Son yıllarda hükümetin attığı adımlara da dikkat çekilen raporda, değişik dillerde yayın yapan televizyon yayınları ile kanallara vurgu yapıldı.

İsveç'in sağlayacağı maddi kaynakların bir kısmını, Türkiye'de belediyeler gibi resmi kuruluşların yanı sıra Türkiye'deki kurumlarla işbirliği yapan İsveç kuruluşlarının da alabileceği kaydedildi. Üniversite öğrencilerine, İsveç'te ihtisas yapmaları için burs sağlanacağı da açıklandı.

İsveç hükümetinin 2010-2013 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlayıp onay verdiği yardımların yılda toplam 87 milyon İsveç kronuna (yaklaşık 8.5 milyon avro) ulaşacağı açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title