Haberler

İston, Atık Otomobil Lastiği ile İstanbul'un Zeminini Kaplayacak, Elektrik Çarpmasından Kurtaracak

İston, Atık Otomobil Lastiklerinden Bir Yeni Zemin Kaplama Kauçuk Ürünü Geliştirdi. Üst Geçitler, Çocuk Parkları, Spor ve Eğlence Tesislerinin Zemin Kaplamalarında Kullanılan Ürün, Antistatik Özelliği ile Sürtünmeden Kaynaklanan Statik Elektriği Betona İletme Özelliğine Sahip. Türk Buluşu Olan Ürün İthal Malzemelere Göre Yüzde 40 ile 60 Daha Avantajlı Olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin alt ve üstyapı işlerini yapan İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları (İSTON), atık otomobil lastiklerinden zemin kaplamaları için yeni bir kauçuk ürün geliştirdi. Kauçuk zeminin, üst geçitlerde, spor ve eğlence tesislerinde, okullarda, üniversitelerde, kamu ve askeri kuruluşlarda, hastanelerde, çocuk parklarında, endüstri tesislerinde, otoparklarda, perakende ve ulaşım tesislerine kullanılıyor. Ürün, antistatik özelliği ile sürtünmeden ve insan stresinden kaynaklanan statik elektriği betona iletme özelliğine sahip. Diğer zemin kaplama malzemelerine göre yüzde 40 ile yüzde 60 arasında avantaj sağladığı belirtilen ürünün, Avrupa Standartı olan CE belgesi ve TSE kalite standartlarına uygun olarak üretildiği bildiriliyor. İSTON'dan edinilen bilgilere göre paten ve tescil hakkı İSTON'a ait olan ürün 3x1.20 cm'lik büyük bloklardan oluşuyor. Bu sayede ürünün, uygulandıktan sonra kullanımdan doğan bozulmaların da önlendiği belirtiliyor.

-10 YIL GARANTİ KAPSAMINDA-

Daha önce bu tür ürünlerin yurt dışından daha yüksek ücretlerle ithal edildiği vurgulanırken, şimdi İSTON'un buluşuyla üretilen zemin kaplama kauçuk ürününün çok daha ucuza mal olduğuna dikkat çekiliyor. Hijyenik ve hoş bir kokusu olan ürün için 10 yıl garanti veriliyor. Tüm dünyaya üretim uygulama ve satış hakkı ISTON'da olan blok kauçuk kaplama ürününün, çocukların oynadığı parkların alt yüzeylerinde statik elektrik çarpmalarına son vererek, statik elektriği betona iletiyor. Her türlü hava koşullarına dayanıklı olan blok kauçuk, su sızdırmadığı gibi, aşınmaya karşı dayanıklı olduğu ifade edeliyor. (ANKA)

(HMD/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title