Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91.yıl dönümü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Törende konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, bugünü İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy ile aynı ismi taşıyan bir üniversitede kutlamanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Mehmet Akif Ersoy'un gerçek bir aydın olduğunu vurgulayan Tapsız, "İstiklal meşalesinin Anadolu sathına yayılmasında güçlü şiirleriyle etkili hitabetiyle inanmış kişiliğiyle önemli bir rol oynamıştır" dedi.

Vali Tapsız, şöyle konuştu:

'Bugün Türk milletinin topluca hep bir ağızdan ve yüksek sesle okuduğu iki önemli metin vardır: Birisi dini kimliğimizin simgesi olan, Itri'nin bestelediği ve bayram namazlarında okuduğumuz bayram tekbiri, diğeri de bütün resmi toplantılarda hep bir ağızdan okuduğumuz ve milli kimliğimizin vesikası olan İstiklal Marşı'dır. Dolayısıyla biz, hem Müslüman hem Türk'üz. Türk-İslam medeniyetinin çocukları olan Türk milleti, bu iki temel değerinden asla vazgeçmeyecektir."

Burdur başta olmak üzere Mehmet Akif Ersoy'un mücadelesini, hayat felsefesini, ahlakını özellikle gençler iyi anlatmak gerektiğine değinen Süleyman Tapsız, "Mehmet Akif Ersoy, yazdığı ölümsüz eser İstiklal Marşı ile sonsuza kadar büyük Türk milletinin gönlünün en mutena yerinde yaşatılacaktır" diye konuştu.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı da, üniversitenin Mehmet Akif Ersoy ile aynı ismi taşımasından duyduğu gururu paylaştı. Bu gururun, yapacakları her işte kendilerini en iyi olmaya yönelttiğini vurgulayan Saatcı, "Hiç şüphe yok ki Mehmet Akif Ersoy, milletimizin yetiştirdiği en büyük değerlerdendir" dedi.

Programda "İstiklal Marşı'nın Kabulü Bir Tarih Dersi" adlı tiyatro gösterisi ile "İstiklal Marşı ve Kurtuluş Savaşı Oratoryosu" sahnelendi.

"Bağımsızlığın Sembolü" konulu resim, şiir ve müzik yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

-Ağlasun-

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü dolayısıyla Ağlasun ilçesinde de etkinlik düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Erkan Yıldız, Belediye Başkanı Aydın Kaplan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama etkinliklerinde İstiklal Marşı ile ilgili şiirler okundu, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan video gösterildi. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Ramazan Kurtyemez ve Garnizon Komutanı Erkan Yıldız tarafından verildi.

-AK Parti Milletvekili Özçelik-

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Marşı'nın, Türk tarihinin en sancılı günlerinde, öldüğü sanılan bir milletin yeniden dirilme azminin özeti olduğunu vurguladı.

İstiklal Marşı'nın aynı zamanda Cumhuriyet'in bağımsızlığını da ilan ettiğine değinen Özçelik, açıklamasında şunları kaydetti:

"Milli mücadelede ülkenin kırık dökük her köşesinde dalga dalga yankılanan, milli azmi ve imanı şahlandıran, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir.

'Doğacaktır sana vaadettiği günler Hakk'ın, kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın' dizeleriyle geleceğe dair umudu her daim koruyan Mehmet Akif Ersoy'un Hak'tan beslenen bu umudu, günümüz gençliğinin de bakış açısı olmalıdır."

- BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Süleyman Tapsız Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title