Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Balıkesir ve ilçelerinde tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Balıkesir ve ilçelerinde tören düzenlendi.

Balıkesir Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Levent Başerkanoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın kısa bir hikayesini anlattı.

Programda Ersoy'un hayatından kesitler, oratoryo gösterisi ve Çanakkale Şavaşları'ndan sahneler sunuldu.

Etkinliğe, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Esra Kocabaş, Emniyet Müdürü Feridun Boz katıldı.

Ayvalık anma programı

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören, öğrencilerin koro halinde İstiklal Marşı'nı piyano eşliğinde seslendirmesiyle başladı.

Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmeni ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, günün anlam ve önemini içeren Mehmet Akif Ersoy'un anlatıldığı bir konuşma ile devam etti. Daha sonra İstiklal Marşı konulu kısa film gösterimi, öğrencilerin şiir okuması ve türkü dinletisi yapıldı.

Törenin ardından katılanlara pilav, ayran ikramı yapıldı.

Törene, Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Mubarek Agitoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Aydın Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı, İlçe Jandarma Komutanlığından Üsteğmen Kemal Gümüştekin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Manyas anma programı

Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Manyas İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Okul Müdürü Yusuf Akçura, Mehmet Akif Ersoy'un yaşamı, İstiklal Marşının yazılması ve kabulünü içeren bir  konuşma yaptı. İstiklal Marşı'nın kıtaları tek tek okundu ve oratoryo sunuldu. Mehmet Akif Ersoy'un yaşamından kesitler ile İstiklal Marşının yazılış süreci video gösterisi ile anlatıldı.

Anma programına Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. İsmet Kürşat Karademir, Belediye Başkanı Tancan Barçin, C.Başsavcısı Hasan Candan, C.Savcısı Mustafa Salih Keser, AK Parti ilçe Başkanı hasan Kahraman, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bandırma anma programı

Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Bandırma Şehit Süleymanbey İlköğretim Okulu tarafından anma programı düzenlendi.

Okul Müdürü Adnan Arıuçar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İstiklal Marşı'nı anlamak için o dönemin yıllarının yaşanması gerektiğini ifade etti. Her kıtasında farklı anlamlar ve derin izler taşıdığını dile getiren Arıuçar, "İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için onu hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekir. İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda makus bulan derin ıstırabın tercümanı olmasından ileri gelmektedir" dedi.

Program Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunmasının ardından sahneye konulan tiyatro gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Balıkesir Ayvalık Manyas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title