Haberler

İstihbarat Örgütlerinin Gizli Silahı: Müt'a Nikahı

Güncelleme:

Aile hayatını tehdit eden en tehlikeli konuların başında gelen 'müt'a'yla ilgili olarak İlim adamları, müt'anın nikâh akdi değil, nikahsız birliktelik olduğu yönünde görüş birliğine vardılar.

Dini İlimler ve Kültür Dergisi Yeni Ümit'in bu sene içerisinde gerçekleştirdiği 'Ailenin Korunması ve Müt'a Fitnesi' başlıklı birbirinden değerli İlim adamlarının tebliğlerini sunduğu sempozyum,"Müt'a Fitnesi" adıyla Yrd. Doç. Dr. Ergün Çapan editörlüğünde Işık Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.

MÜT'A SADECE İRAN ŞİA'SINDA MEŞRUDUR

Belli bir ücret karşılığında belli bir süre için bir erkeğin bir kadın ile rızası dâhilinde geçici olarak birlikte olması anlamına gelen müt'a, İslâmiyet'ten önce Arap toplumunda var olan bir uygulama. Sempozyumda Müt'a'nın Allah Resûlü'nün kesin beyanlarıyla kıyamete kadar haram kılınmıştır. Müt'a; Hanefî, Malikî, Şafiî ve Hanbelî mezheplerine göre haramdır. Şia'nın Zeydilik, İsmailiyye, Dürzîlik ve Nusayrilik gibi kollarında da haram olan bu uygulamanın meşru olduğunu iddia eden tek grup İran Şiası/İmamiyye Şiası'dır.

"KENDİ KIZLARI YA DA KIZKARDEŞLERİNE BU BİRLİKTELİĞİ REVA GÖRÜYORLAR MI?"

Yrd. Doç. Dr. Ergün Çapan Müt'a fitnesi kitabında, "Müt'a; kendisi bir aile kurmadığı gibi, var olan aileleri de kökünden sarsmakta ve çökertmektedir. Nefse hoş görünen bu çirkin uygulama, İslâm'ın tesis ettiği aile yapısını ve bu ailenin en önemli rüknü olan kadını ve çocukları mağdur ederek sefalete sürüklemektedir. Müt'anın başta dinî, sosyolojik, psikolojik, tıbbî olmak üzere pek çok açıdan vahim sonuçları vardır. Bu husustaki en can alıcı soru ise şudur: Müt'a yapan veya yapılmasına fetva verenler acaba kendi kızlarına veya kız kardeşlerine böyle bir birlikteliği uygun görüyorlar mı?" sorusunu soruyor.

'MÜTA'A İLE BİRARAYA GELMEK, METRES TUTMAKLA BİRDİR"

Kitabın ilk bölümünde sempozyumdaki açılış konuşmalarına yer veriliyor. Yeni Ümit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Ergün Çapan, ailenin kutsal bir müessese olduğunu, sıhhatli ve faziletli bir aile yapısının toplumun geneline sirayet edeceğini ifade ederken, bu bağlamda, Elmalılı Hamdi Yazır'ın 'müt'a ile bir araya gelmek, metres tutmakla birdir' söylemine de atıfta bulundu.

'İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ CİNSELLİĞİ SOFİSTİKE YÖNTEMLERLE KULLANIR"

Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kaşıkçı: 'Kadınlar İslam'da dişilikleri ile değil, kişilikleriyle ön plandadır. Dolayısıyla böyle bir hükme fetva veren âlim olamaz. Olursa da biz ona "fasık" deriz.' Prof. Dr. Mustafa Bakır, 'Müt'anın Tıbbi Açıdan Tahribatı' başlığıyla ele aldığı mevzuyu zührevi hastalıklarla ilişkilendirerek orijinal bilgiler paylaşıyor. Hakeza 'Müt'anın Çocukları Sefalete Sürüklemesi' tebliğiyle de Doç. Dr. Hasan Aydınlı aynı minvalde bir sunum yapıyor.

Doç. Dr. Mahmut Akpınar ise 'Bir Angajman Aracı Olarak Müt'a' başlıklı tebliğinde, genelde gizli servislerin cinselliği, özelde de İran'ın Müt'a nikahını nasıl bir angajman aracı olarak kullandığını ele alıyor. Akpınar'ın konuşmasından bazı çarpıcı bölümler:

•Kadının istihbarat aracı olarak kullanılması, servisi güçlü olan hemen her devlette vardır. KGB, MOSSAD bu konuda oldukça deneyimlidir. İran istihbaratı da 1979 İran İslam Devriminden sonra kadını istihbarat aracı olarak kullanılmıştır.

•Cinsellik bir şekilde angajman olarak kullanılıyor.

•İstihbarat örgütleri cinselliği bilindik ve görünür yöntemlerden ziyade daha sofistike şekilde kullanırlar. Sauna, masaj salonu gibi yerler istihbarat örgütlerinin kullandığı mekânlar olabilir.

•Önemli mevkilerde olan insanların bu tip konulara dikkat etmesi gerekir.

•Toplumsal doku olarak Türkiye, İran'dan daha sağlam ve sağlıklı bir yapıya sahiptir.

Ailenin Korunması ve Müt'a Fitnesi, Yrd. Doç. Dr. Ergün Çapan, Işık Yayınları, 140 Sayfa

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akpınar İran Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title