Haberler

İşten Çıkarılan İşçilerden Tepki

Atabey ilçesinde belediyeden çıkarılan 48 işçi, yürüyüş yaparak Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifasını istedi.

Atabey ilçesinde belediyeden çıkarılan 48 işçi, yürüyüş yaparak Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifasını istedi.

Atabey Belediyesi'ne ait beton şirketi ve kum çalış işletmesinde sözleşmeli olarak çalışan ve bir süre önce işten çıkarılan 48 işçi, Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifa etmesi için yürüş düzenledi.

Sulama Birliği önünde toplanan işçiler, aileleri ve bazı vatandaşların da katılımıyla "Ali Bal istifa", "Atabey bizimdir bizim kalacak", "Ali Bal gidecek dertler bitecek" şeklinde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Muammer Düdükçü, belediye çalışanlarının düzenli olarak maaş alamadıklarını iddia etti. Düdükçü, "2009 yılı başında çalışan toplam 230 kişiydik sene 2011 çalışan sayımız 50'ye düştü" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Atabey ilçesinde belediyeden çıkarılan 48 işçi, Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifa etmesi için imza kampanyası düzenlemiş ve kampanyada toplanan 400 imzanın yer aldığı listeyi Isparta Valiliğine teslim etmişlerdi.

Atabey Belediye Başkanı Ali Bal da, işçilerle anlaşma yoluna gittiklerini, ama işçilerin bu duruma yanaşmadıklarını söylemişti. Bal, "Bu davranışlarının arkasında siyasi bir hareket var" demişti.

- ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title