Haberler

İşten Atılan İşçilere Başkan Ali Kılıç'tan Tam Destek

Güncelleme:

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi tarafından işten atılan 98 işçinin grevine destek verdi.


Kılıç yaptığı konuşmada, "Bu direniş mutlaka sonuç verecektir. Şunu asla unutmayın arkanızda 550 bin nüfusluk Maltepe ve belediyeniz var" dedi.

GREV YEDİNCİ GÜNÜNE GİRDİ

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi tarafından, sosyal şartlarının iyileştirilmesi gerekçesiyle Devrimci İşçi Sendikaları'na (DİSK) bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası'na üye olmalarından dolayı işten atılan 98 işçinin sürdürdüğü grev, 7. gününe girdi. İşçilerin, "Direniş Sarayı" adını verdikleri çadırda devam ettiği ve oldukça coşkulu bir kalabalığın bulunduğu greve, başta CHP İstanbul Milletvekili ve eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur olmak üzere, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz ve sanatçı İlkay Akkaya, Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Ali Galip Yurduseven ve çok sayıda parti örgütüyle sendika destek verdi. Ayrıca greve çok sayıda kurum ve kuruluş da destek mesajı gönderdi. Grevde, bol bol slogan atıldı ve türküler eşliğinde halay çekildi.

"İŞÇİLER BİRLİK OLMALI"

Yedinci gününde kadınların nöbeti devraldığı direnişte, DİSK ve işten atılan işçiler adına bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, "İşçilerin birlik olmasının önemini burada bir kez daha gördük. Özellikle bu grev, gerçekten görmüş olduğum grevler arasında oldukça önemli bir yere sahip. Çünkü burada, cidden örgütlenmiş ve birbiriyle kenetlenmiş bir grev anlayışı var. Grevde bugün kadınlar nöbeti devralmış, bizler biliyoruz ki kadın olmadan haklar olmaz, haklar alınamaz" dedi.

"ALINTERİNE SAYGIYI ÖĞRENECEKLER"

Grevdeki işçilere seslenen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, "Bu direnişin Maltepe'de olmasından gurur duyuyorum. Maltepe'de bir direniş başlamışsa emin olun sonucu da gelecektir. Burada grev yapan işçi kardeşlerimizin yanında sadece buradakiler değil, 550 bin nüfusluk Maltepe var, belediyeniz var. En güzel direniş örneğini gösteriyorsunuz. Bu alkışlar, çevreden gelen destek bunun en açık ifadesi. Alın terine saygı duymayı herkese öğreteceğiz, sizlerle gurur duyuyorum" diye konuştu.

İLKAY AKKAYA, TÜRKÜLERİYLE DESTEK VERDİ

Son olarak söz alan sanatçı İlkay Akkaya da, "Sizleri her 2-3 günde bir ziyaret edeceğim, desteklerimiz daima yanınızda olacak. Zafer, emek ve alın terleriyle direnenlerin olacaktır" diyerek, direnişçilere destek olmak adına sevilen türkülerini seslendirdi. İşten atılan işçilerden Şehriban Kaya da Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve katılımcılara teşekkür ettiğini belirterek, hastane yönetiminin, kendilerinin yerine günü birlik taşeron işçiler aldıklarını ve isterlerse kendilerinin de taşeron olarak işe devam edebileceklerini önerdiklerini iddia etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Melda Onur Ali Kılıç Çelebi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title