Haberler

İstasyon Mahallesi Konağını Seçiyor

Yaptığı hizmetlerde sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışını benimseyen Sincan Belediyesi, bu ilkesinden taviz vermiyor.

Yaptığı hizmetlerde sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışını benimseyen Sincan Belediyesi, bu ilkesinden taviz vermiyor. Popülist yaklaşımlar yerine rotasını halkın isteklerine göre belirleyen Sincan Belediyesi, bu defa da konakların kullanımı için vatandaşa danışıyor.

İstasyon Mahallesinde düzenlenecek geniş katılımlı anket ile mahalleli iki konaktan hangisinin 'Hanımlar' hangisinin 'Güngörmüşler' konağı olarak kullanılacağına karar verecek. Projelere vatandaşla birlikte karar veren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Sincan'da halk ne derse o olur" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların büyük ilgi ve beğenisini kazanan konaklara, İstasyon Mahallesi'nde yenilerini ekleyen Sincan Belediyesi, açılış öncesi Sincanlılara mini bir anketle fikrini soracak. Sincanlılar anketle mahalleye yapılan iki konaktan hangisinin 'Hanımlar' hangisinin 'Güngörmüşler' konağı olarak kullanılacağına karar verecek.

Yapılacak anket çalışmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa TUNA "Sincan'da ben yaptım oldu anlayışından uzak bir belediyecilik için çalışıyoruz. İstasyon Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımız, hizmete girecek yeni konak ve mevcut konak için tercihlerini ortaya koyacak" şeklinde konuştu.

"'Ben Yaptım Oldu' Mantığı Yok"

Sincan Belediyesi olarak vatandaşın memnun olacağı projeleri gerçekleştirmek istiyoruz" diyen Başkan Tuna, "Kentte hayata geçireceğimiz projeleri vatandaşlarımızla anket yaparak belirliyoruz. Bu anketle de projelerde ne tür özellikler istediklerini soruyoruz. 'Ben yaptım oldu' mantığı doğru değil. Sincan'da vatandaş ne derse o olur" diye konuştu. Göreve geldiği günden beri sürekli halka istişare halinde olan Başkan Tuna, şunları söyledi:

"Ben vatandaşın beğenmeyeceği bir şeyi neden yapayım? Projeleri hayata geçirirken veya projenin oluşma aşamasına vatandaşa danışıyorum. Onlar nasıl isterse öyle olur. İstasyon Mahallesinde de konaklarımızın; hanımlar için mi, büyüklerimiz için mi, hangisinin kullanımı nasıl olsun? sorularına yanıtı o tesisi kullananlar verecek. O mahallede oturanlar karar verecek. Onlar nasıl mutlu, nasıl huzurlu olurlarsa bizde öyle mutlu oluruz."

Karar halkın

İstasyon Mahallesinin katılımıyla gerçekleşecek olan ankette mahallede bulunan "Hayme Ana" ve "Kurtdereli Mehmet Pehlivan" konakları masaya yatırılacak. Halk, hangisinin "Hanımlar Konağı" hangisinin ise "Güngörmüşler Konağı" olacağına karar verecek. 18 yaşından büyük herkesin katılabileceği ankette katılımcıların dağıtılacak formda tercihlerini işaretlemesi gerekiyor. Anket 22 Ocak Pazar günü saat 09.00 ila 16.00 saatleri arasında İstasyon Mahallesi Muhtarlığında yapılacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tuna Sincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title