Haberler

İstanbullular Yeni Alınan 1705 Otobüse Kavuşuyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Edirnekapı'daki İETT garajında çalışanlarla bayramlaştı.

Ziyarette İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile İETT bürokratları da hazır bulundu. Çocuklarla da bayramlaşan ve harçlık veren Başkan Kadir Topbaş, İETT'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) en iyi hizmet veren birimlerinden biri olduğunu söyledi.

İstanbul'a çok daha kaliteli hizmet vermek için teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve otobüsleri yenilediklerini belirten Kadir Topbaş, İETT'nin uyumlu çalışma stratejisiyle İstanbul'a kaliteli bir hizmet sunduğunu söyledi.

Yıl sonuna kadar 1705 yeni otobüsün teslimlerinin tamamlanacağını, otobüslerin hizmete alımları için çalışma başlattıklarını ve önümüzdeki günlerde 758 tanesinin devreye gireceğini müjdeleyen Kadir Topbaş, "Bir otobüs firmasına 'sizden 300-500 tane otobüs alacağız. Türkiye'de fabrika kur' denilse kurarlar. İBB'nin halk otobüsleri ve Otobüs AŞ dahil 3 bin yeni otobüs alması dünyadaki ekonomik krize rağmen otobüs üreticilerine de hayat verdi. Sırrımız para, zaman ve insan yönetimini iyi yapmamızdır." dedi.

İETT Genel Müdürlüğü ve Özel Halk Otobüslerinin daha kaliteli ve ucuz bir şekilde araçlarını yenileyebilmeleri için bir strateji geliştirdiklerini ve bu sayede İstanbul'daki otobüslerin tamamının engellilerin kullanımına uygun, klimalı, modern araçlarla yenilendiğini ifade eden Başkan Topbaş,

"Göreve geldiğimizde otobüslerin içini ve dışını kayıt altına alan bir sistem olsun istedik. Bu yeni otobüsler içerdeki ve dışardaki görüntüleri devamlı kayıt altına alıyor ve 5 gün süreyle hafızasında tutuyor. Ortaya çıkan herhangi bir olayda gerekli birimler devreye girerek görüntüler incelenebiliyor. Daha güvenli bir yolculuk için bu sistemi kurduk. Metrobüslerde yoğunluktan dolayı klimalarda yaşanan sıkıntılar da çözüldü. Kapıların açılıp kapanmasından dolayı sıkıntı yaşanan otobüslerde de klimalar aynı standartlarda çalışacak. İstanbul'da keyifli bir toplu taşıma sunmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İnsana ve vatana hizmet etmenin güzelliği hiçbir şeyle ölçülemez. Yerel yöneticiler olarak biz bayram yapmıyoruz, bayram yaptırıyoruz." diye konuştu.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Genel Müdür Yardımcıları Mümin Kahveci ve Maşuk Mete ve üst düzey yöneticiler gelenek haline gelen bayramlaşma töreni için bu bayramda da garajlardaydı. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü gerçekleşen bayramlaşma törenlerinde sırasıyla Kağıthane, Ayazağa, Hasanpaşa, Anadolu, Sarıgazi, Şahinkaya, İkitelli, Topkapı ve Edirnekapı garajları ziyaret edildi. Genel Müdür Baraçlı ve ekibi bayramlaşma törenlerinin ilk durağı Kağıthane`de saat 05:30 da sabah mesaisine hazırlanan şoförlerle bayramlaştı.

Garaj ziyaretleri boyunca mesaide olan çalışanların bayramını kutlayıp sağlık, başarı ve mutluluk dileklerini ileten Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı,

"Bayramınızı en kalbi dileklerimle kutluyorum. Bayramlar hepimizin bildiği gibi sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna zamanlardır. Bizler, İETT çalışanları olarak günün yirmi dört saati mesaideyiz. Her bayram olduğu gibi bu bayram da sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece bayramlarda değil her zaman birbirimizi hatırlamalıyız. İnsanlarla daha güzel diyaloglar kurdukça İETT'yi başarılı yarınlara taşırız. İstanbul halkına hizmet mutluluktur. Buna layık olmaya çalışıyoruz. İnşallah başkanımızla birlikte büyük projelere imza atacağız. 142 yaşında olan İETT sürekli kendini yenilemektedir. Farklılığı ve değişimi ortaya koyuyoruz. Bu bayramı ailelerinizle değil de mesaide geçirmeniz bizi ayrıca mutlu ediyor. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Bey'e çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayri Baraçlı Kadir Topbaş Türkiye Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title