Haberler

İstanbullu Öğrencilerden Karacadağlı Öğrencilere Yardım Eli

İstanbul Kağıthane’de bir grup lise öğrencisi okullarında başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları kırtasiye malzemesi ile giysiyi Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Küptepe ilk ve ortaokulu öğrencilerine gönderdi.

İstanbul Kağıthane'de bir grup lise öğrencisi okullarında başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları kırtasiye malzemesi ile giysiyi Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Küptepe ilk ve ortaokulu öğrencilerine gönderdi.

Küptepe okulu öğretmenlerinden Kadir Bozdağ sosyal medya aracılığıyla bölge okullarına kırtasiye malzemesi toplanması için bir kampanya başlattı. İstanbul Kağıthane'de Cengizhan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gizem Bülbül'ün öğretmen Bozdağ ile iletişime geçerek okulda bir kampanya başlattı. Okulda eğitim gören öğrenci ve çok sayıda öğretmenin destek verdiği kampanyada 400 öğrenci için kırtasiye malzemesi ve giysi toplandı. Toplanan malzemeleri kargo aracılığıyla Şanlıurfa'ya gönderen öğrencilere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Siverek Belediyesi araç ve personelle destek vererek Küptepe Mahallesi'ne götürdü. Malzemeleri okul yöneticilerine teslim eden yetkililer daha sonra gelen malzemeleri öğrencilere dağıttı.

Küptepe ilk ve ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Kadir Bozdağ yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Biz bu kampanyada çocuklarımızın geleceği için yatırım olarak düşündük. Özellikle çocuklarımız okumaktan başka çareleri olmadıklarının bilincindeler. Çocuklarımız büyükşehirlere gidip atıl işlerde çalışmak yerine eğitimle hayatlarını kurtarmaya çalışıyoruz. Özellikle bu kampanyada kırtasiye malzemeleri, defter, kalem gibi taleplerimiz oldu. Sağ olsunlar birinci dönemden beri çoğu duyarlı insan bize bu konuda kitap, defter ve bunun dışında hissi olarak yardımda bulundular. Şimdi büyük bir yardım aldık, İstanbul Kağıthane'de Cengizhan Anadolu Lisesinden arkadaşlarımız birleşip, iki araba dolusu yardım gönderdiler. Bu yardım için öncelikle Cengizhan Anadolu Lisesine ve emeği geçen öğretmenlerimizin hepsine çok çok teşekkür ederim. Bu yardımı bize ulaştıran diğer tüm emeği geçmiş insanlara teker teker teşekkür ederiz. Bu çocuklar çaresiz değiller, onlara imkan sağlanırsa geleceklerini en iyi şekilde kurtaracak çocuklardır. Bu çocuklara imkan sunulduğunda, bu ülkenin en güzel geleceklerini kuracaklarına inanıyoruz. Çocuklarımızın geleceklerine ön ayak olan herkese teşekkür ederiz."

Okul öğrencilerinden Yıldıray Karadağ, "İstanbul'dan bizlere yardım elini uzatan abilerimize ablalarımıza teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Kağıthane İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title