Haberler

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Dizdar Açıklaması

"İnsanlar ürünlere bir şey karıştırıldığını sanıyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan endüstriyel ürünlerle ilgili olarak, "İnsanlar ürünlere bir şey karıştırıldığını sanıyor. Halbuki endüstrinin elinde o kadar güçlü makineler var ki bir şey karıştırılmasına gerek yok. Aşırı fiziksel işlem, büyük sıcaklık, büyük basınçlarla bu zaten sağlanabiliyor" dedi.

Doğru beslenme ve günlük yaşamda tüketilen ürünlerle ilgili öğrencilere bilgi vermek amacıyla Bodrum'a gelen Dizdar, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Beslenme koşullarının bu kadar ciddi, derin değişiklik gösterdiğini yakın zamanda anladığını dile getiren Dizdar, "Gıdada bir değişim var. Uzun ömürlü gıda denen bir şey piyasaya hakim hale geldi" dedi.

Bu tür uzun ömürlü ürünlerin bozulmadığı için günlük üreten küçük üreticileri baskı altına aldıklarını öne süren Dizdar, bu tür firmaların büyük kısmının kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

"Sadece beslenme alışkanlıklarının değiştirilip gerçek gıdaya erişmek isteğini beyan edersek pek çok olumsuz koşul değişmek zorunda kalacaktır" diyen Dizdar, şöyle devam etti:

"Toplum olarak hep gıdaların içerisine bir şeyler karıştırıldığını düşünüyoruz. Bugün sosis bile bozulmuyor ama içinde bir katkı yoktur. Süt bozulmuyor içinde katkı yoktur. Katkı olmamasına rağmen nasıl bozulmuyor derseniz, yapılan işlem zaten gıdayı bozuyor. Aslında yediğimiz gıdanın kendi haline bırakıldığında bozulabilir olması gerekiyor."

Dizdar, gıda endüstrisinde kullanılan makinelerin bazı gıdaları bozduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:

"İnsanlar ürünlere bir şey karıştırıldığını sanıyor. Halbuki endüstrinin elinde o kadar güçlü makineler var ki bir şey karıştırılmasına gerek yok. Aşırı fiziksel işlem, büyük sıcaklık, büyük basınçlarla bu zaten sağlanabiliyor. Mesela sütün, yoğurtun ekşimesi lazım ama öyle olmuyor. Yani gıdanın doğal bozulma halinden farklı bir gidişatı söz konusu. Bunun sağlıklı bir vücut için sürdürülebilir olmadığını düşünüyoruz. Bunu herkese anlatana kadar konuşmayı sürdüreceğiz." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Üniversitesi Yavuz Dizdar Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title