Haberler

İstanbul Finans Zirvesi

Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi bugün başladı.

Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi bugün başladı. Zirvenin açılışında konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, yaşanan finansal krizin tekrarlanmaması noktasında neler yapılması gerektiği konusunun önemine işaret ederek, krizin, ülkelerin kendi içlerinde düzenleyici kurumları gözden geçirme ihtiyacı hissetmelerine ve ülkelerarası işbirliğinin, koordinasyonun eş zamanlı ve uyumlu politikalar geliştirip, uygulamanın öneminin ortaya çıkmasını sağladığını söyledi. İstanbul'un finans merkezi olması konusunu değerlendiren Yılmaz, "İstanbul Finans Merkezi değişik kesimlerin gündeme getirdiği bir proje. Hükümet olarak biz bunu başından beri sahiplendik. 2007-2013 dönemini kapsayan 9'uncu 7 Yıllık Kalkınma Planı'mızda İstanbul Finans Merkezi'ni bir hedef olarak koyduk. Geçen yıl İstanbul Finans Merkezi Strateji Dökümanı ve Eylem Planı 2 Ekim 2009 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak, resmi bir politika dökümanı olarak kamuoyuyla paylaşıldı. Finans stratejimize baktığımızda vizyon olarak da şunu benimsedik, öncelikle bölgesel bir finans merkezi haline gelmesi İstanbul'un. Uzun vadede de, nihai olarak da, küresel bir finansal merkez haline gelmesi. İki aşamalı bir şekilde bir vizyon ortaya koyduk" diye konuştu. Yılmaz, İstanbul'un finans merkezi yapılması konusundaki çalışmaların 71 eylem planını kapsadığını ve bu eylemlerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmeye çalışıldığını anlatarak, bugüne kadar 16 tane eylemde mesafe almış olduklarını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, arzularının, İstanbul'da bir finans merkezinin kurulması ve dünyanın nabzının burada atması olduğunu dilegetirerek, "Finans merkezi olma noktasındaki yapı yatırımlarına hız verdik. 6.5 yıl içerisinde İstanbul'da yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı 22 milyar doları bulmuş olacak" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ise, günümüzde coğrafi sınırların duvarlara astığımız haritalarda kalmış olan sınırlardan ibaret olduğunu kaydederek,"Bugün dünyada öylesine bir rekabet var ki, artık bölgesel güç birlikleri oluşmaya başladı ve ulusal kurumların yerini uluslararası kurumlar almaya başladı. Ulusal karar ve kanunların yrini, uluslararası karar ve yaptırımlar almaya başladı. Bugün artık öyle bir yere geldik ki, hiç kimsenin problemi sadece kendi problemi değil, ama tümdünyanın problemi" dedi. İstanbul'un finans merkezi olması konusuna da değinen Yalçıntaş, "Madem dünyada yeni dengeler oluşuyor, bu da şu demektir; dünyada eğer yeni bir finansal yapılanma olacaksa, yeni merkezler oluşacaksa, yeni ağırlık noktaları oluşacaksa, bizler yeni anlayışları konuşacaksak, o zaman Türkiye'nin de, İstanbul'un da bu resimde geçmişten daha güçlü bir şekilde bulunması lazım. Bunun için elimizde muhtelif yollar var. Ama bir tanesi de 'İstanbul Finans Merkezi' projesi. İstanbul bazlı bir özel sektör temsilcisi olarak beni çok heyecanlandıran bir proje" diye konuştu.

Dilhun GENÇDAL- Tahsin LALE- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title