Haberler

İstanbul'daki Deniz Kazasında 40 Kişi Yaralandı

Bu Sabah Saatlerinde Ahırkapı Açıklarında Meydana Kalan Deniz Kazasında Yaralananların Sayısının 40 Olduğu Bildirildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden Edinilen Bilgilere Göre, Kazayı Hafif Yaralarla Atlatan 40 Yolcunun Çevre Hastanelerdeki Tedavisi Sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaza ile İlgili Soruşturma Başlattı.

-Bu sabah saatlerinde Ahırkapı açıklarında meydana kalan deniz kazasında yaralananların sayısının 40 olduğu bildirildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, kazayı hafif yaralarla atlatan 40 yolcunun çevre hastanelerdeki tedavisi sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

İSTANBUL(ANKA) - Bugün saat 10.50 sularında Bostancı-Yenikapı-Avşa seferini yapmakta olan Salih Reis-4 adlı deniz otobüsünün Ahırkapı açıklarında demirlemiş halde bulunan Ukrayna bandıralı yük gemisine çarpması sonucu, 40 kişinin hafif yaralandığı bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Bostancı-Yenikapı-Avşa seferini yapmakta olan ve 449 yolcu taşıdığı belirtilen "Salih Reis-4" adlı İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) ait deniz otobüsü, Ahırkapı B3 Demir yerinde demirli olan Ukrayna bandıralı "Semyon Rudhnev" adlı yük gemisine çarptı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 adet kurtarma botu ve 1 adet römorkör, kazanın hemen ardından olay yerine sevk edilirken, deniz otobüsü kurtarma ekipleri eşliğinde Yenikapı'daki İDO İskelesi'ne yanaştırıldı.

Çarpışma sonucu deniz otobüsünün sağ burun kısmında maddi hasar meydana geldiği ancak batma tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. İ

stanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, can kaybının yaşanmadığı kazada, 40 yolcu çarpmanın etkisiyle hafif yaralandı. Yaralılar, çevre hastanelerde tedavi altına alınırken, kazadan yara almadan kurtulan ve yola devam etmek isteyen 220 yolcu ise başka bir feribot ile Avşa Adası'na gönderildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet, kazanın ardından Yenikapı İskelesi'nde yaptığı açıklamada, kazanın 40 yaralıyla atlatılmasının sevindirici olduğunu söyledi. "Tüm İstanbullulara geçmiş olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum" diyen Selamet, "Bundan sonra da bu hadisede olduğu gibi İDO'nun acil eylem planı ile derhal müdahale edilecek. Bundan sonra daha dikkatli olunacak. Ciddi anlamda yaralanma söz konusu olmamıştır" diye konuştu. Bu arada, kazanın nedenine ilişkin açıklama yapmaktan kaçınan Selamet, konunun çok yönlü olarak araştırıldığını kaydetti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title