Haberler

İstanbul'da Son 2 Yılda 46 "Polis Şiddeti" Soruşturması

İstanbul Valisi Muammer Güler, 2008 -2009 Yılları Arasında "Polis Şiddeti" Nedeniyle 46 Personel Hakkında Soruşturma Açıldığını Bildirdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 2008-2009 yılları arasında "polis şiddeti" nedeniyle 46 personel hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, 3 Ekim 2009'da İstanbul Avcılar'da Güney Tuna isimli vatandaşın bir parkta polis tarafından dövülerek hastanelik edilmesiyle ilgili bir soru önergesi verdi. Sevigen, soru önergesinde olay anına ait 7208 numaralı mobese kamerasının görüntülerinin nerede olduğunu, bu tür olaylar sonrası hakkında işlem yapılan kaç görevli olduğunu sordu.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İçişleri Bakanı Atalay'ın kendisine yönlendirdiği soru önergesini yanıtladı. Güler, yanıtında Güney Tuna'yı döven polis memuru Muhammet Bağcı'nın tutuklanarak cezaevine konulduğunu anımsattı. Güler, olay anını kayıt altına alan 7208 numaralı mobese kamerasının kayıtlarının da soruşturmanın yapılması için Avcılar Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildiğini bildirdi. Bu olayın İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen polis başmüfettişlerince disiplin yönünden de soruşturulmasının sürdüğünü kaydeden Güler, 2008-2009 yılları arasında bu tür olaylar sonrasında 46 personel hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını belirtti. (ANKA)

(HH/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title