Haberler

İstanbul'da Ramazan Etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında sanatçı Dursun Ali Erzincanlı Yenikapı Sahili'nde konser verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında sanatçı Dursun Ali Erzincanlı Yenikapı Sahili'nde konser verdi.

Konserde konuşan sanatçı Erzincanlı, Ramazan ayının bereket ve ibadet ayı olduğuna dikkati çekerek, "Neyi daha çok istiyor ve özlüyorsanız ona ihtiyacınız vardır. Hamile annelerimiz, ablalarımız aşerme diye bir şey yaşarlar. Zamanlı zamansız istekleri olur. Kışın yaza ait bir meyveyi olmadığını bile bile isterler çünkü şekilenen bebeğin ihtiyaç duyduğu şey o meyvede vardır. Bu millet de yüzyıllardır Peygamber efendimizin hasretini duyuyor." dedi.

Peygamber sevgisiyle insanların şiirler okuduğunu, çocuklarına ismini koyduğunu belirten Erzincanlı, şöyle konuştu:

"İnsanlar Resulullah'ın yanına gidemediği için Ebu Eyyüp El Ensari'nin kabrine giderler. Ona yakınlık duyarlar. Eğer biz çocuklarıma Resulullah'ın hayatını öğretirsek hiçbir zaman kötü yola gitmezler. Mesela Anadolu'dan intihar bombacısı çıkmaz. Kim ki yanlış yola gidiyor o kişi hadisten, sünnetten ve Resulullah'ın bakış açısından uzak yaşıyordur."

Peygamber'in düşmanına bile rahmetli davrandığını ifade eden Erzincanlı, "Peygamberimiz, mahlukata bir rahmetti. Onun insanlığa bakışını, Kur'anı yorumlayışını ve eşine çocuklarına davranışını bilirsek etrafımıza da bunu yayabiliriz. Eksiğimiz onun hayatını bilmemek. Onun ahlakını ahlak edinmemek. Biz hasretini duyuyorsak onu örnek almalıyız." ifadesini kullandı.

Dursun Ali Erzincanlı, konserde "Sen Yoktun", "Bedir", "40 Yaşındasın" gibi sevilen şiirlerini okudu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dursun Ali Erzincanlı İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title