Haberler

İstanbul'da Patlama Şoku! Video

Güncelleme:

İstanbul Etiler'de Akmerkez yakınında patlama meydana geldi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamaya elektrikli bisikletin üzerine konulmuş orta şiddette bir bombanın yol açtığını, Etiler Polis Okulu'nun yanında patlamasının da polis okuluna dönük olabileceğini söyledi. Çapkın, şunları söyledi:

SES BOMBASI DEĞİL

"Bu sabah saat 08. 58'de köprünün altında elektrikli bisikletin üstüne konmuş bir patlayıcı. çok büyük değil, çok hafif de değil. Orta şiddette patlayıcı konmuş. Tahribat yapsın, isteniyor tabii. Çok büyük çapta bomba değil. Şu anda, oradan geçmekte olan biri polis ile 7 yaralı var. Hayati tehlikesi var diyebileceğimiz bir yaralı yok. Şu anda durumları yakından takip ediliyor. Patlamanın Etiler Polis Okulu'na yakın olması, polis okuluna dönük olabilir belki. Araştıracağız, 5 araç zarar görmüş. Çok şükür ölen yok. Şimdi teknik yönünü, diğer yönleri araştırılıyor. Bu kimsenin yanına kalmaz. Halkımızın, İstanbulluların içi rahat etsin mutlaka bulunur. Tek tesellimiz kimsenin ölmemiş olması. Kimin yaptığı için şimdilik bir şey söylememiz doğru değil. Gerek zamanlama gerekse polis okuluna yakın olması tabii ki altı çizilmesi gereken iki önemli unsur diyebiliriz. "

Alınan son bilgilere göre 1'i polis olmak üzere 7 yaralı var.

Etiler'de saat 09. 00 sıralarında Koç Köprüsü altında, ilk belirlemelere göre parça tesirli ve zaman ayarlı bomba patladı. Patlamada, adı henüz belirlenemeyen bir kadın yaralandı.

Patlama yerinin hemen yakınında İETT otobüs durağı bulunuyor. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü'nden beton parçaları koptu.

Bir görgü tanığı tek bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. Polis olay yerini boşaltarak güvenlik önlemi aldı. Köprü altındaki çöp kutuları ile İETT durağının da parçalandığı belirlendi. Adın henüz belirlenemeyen bir kadın yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, patlamaya bombanın yol açtığı, parça tesirli ve zaman ayarlı olduğunu belirledi.

Olay yeri, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bir sokak önünde, alışveriş merkezi Akmerkezi'nin bir kaç metre yakınında. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanı polisler, patlama bölgesinde araştırma yaptı. Patlamada iki İETT otobüsü ile bir taksi ve sivil plakalı bir otomobilde hasar meydana geldi.

Olay yerinde ambulunslar ile itfaiye araçları bekletiliyor. İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede cep telefonu sinyalleri kesildi.

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title