Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

Kalan Müzik 20'nci yılını yarın ve 9 Haziran Cumartesi günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'ndeki konserlerle kutlayacak.

Kalan Müzik 20'nci yılını yarın ve 9 Haziran Cumartesi günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'ndeki konserlerle kutlayacak. İlk akşam Olgun Şimşek, Cengiz Özkan, Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu, Kardeş Türküler, Leman Sam, Mikail Aslan şarkılarını sevenleriyle paylaşacak. Konserin ikinci gününde ise Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Aslan, Cafe Aman İstanbul, Grup Yorum, İsmail Altunsaray, Şevval Sam ve Yaşar Kurt sahne alacak.

Rusya Eğitim, Kültür ve İşbirliği Derneği'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği

"Vivat Rusya" Rus Şarkı Gecesi, 9 Haziran Cumartesi akşamı CRR Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, 9 Haziran Cumartesi akşamı, Kuruçeşme Arena'da sevenleriyle buluşacak.

Fransız şarkıcı Dany Brillant, 11 Haziran Pazartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda şarkılarını seslendirecek. Fransa'nın ünlü sanatçısı, Akdeniz ritmlerinden Fransız şansonlarına ve Porto Riko ezgilerine uzanan geniş müzik repertuvarıyla müzikseverlere keyifli bir akşam yaşatacak.

Akbank Sanat, 12 Haziran Salı akşamı 1970'lerin caz-rock müziğinin güzel örneklerini, kendine has üslubuyla birleştiren İsveçli Oddjob grubunu ağırlayacak.

Kenan Doğulu, 12 Haziran Salı akşamı; Candan Erçetin ise 13 Haziran Çarşamba akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak.

Saksafoncu ve besteci Mark Lockheart, star müzisyenlerden oluşan grubu In Deep ile birlikte 14 Haziran Perşembe akşamı Akbank Sanat'a konuk olacak. Grup, township, davul, bas, minimalizm ve klasik caz etkileşimli bir müzik icra ediyor.

Türk pop müziğinin köklü gruplarından MFÖ, 14 Haziran Perşembe akşamı Kuruçeşme Arena'da dinleyicilerine eski ve yeni şarkılarıyla sahne alacak.

-Çevre ve ekoloji fuarı Ecofest İstanbul 8-10 Haziran'da-

Türkiye'de düzenlenen ilk geniş kapsamlı uluslararası çevre ve ekoloji festivali Ecofest İstanbul, 8-10 Haziran 2012 tarihlerinde KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleştirilecek.

Festival boyunca her gün ziyaretçilerin ilgisine sunulan gündüz etkinliklerinin yanı sıra, yarın akşam BaBaZuLa, 9 Haziran Cumartesi akşamı sebzelerden ürettikleri aletlerle müzik yapan ünlü Avusturyalı grup The Vegetable Orchestra, 10 Haziran Pazar akşamı ise ABD'li şef Adam Rudolph yönetiminde sahne alan Organic Orchestra konser verecek.

-İstanbul Müzik Festivali-

40. İstanbul Müzik Festivali kapsamında bu hafta gerçekleştirilecek etkinlikler de şöyle:

-8 Haziran Cuma günü Süreyya Operası'nda "Müziğin Kadın Kahramanları" konseri. İstanbul Oda Orkestrası'nın konseri, Hakan Şensoy şefliğinde gerçekleştirilecek.

-9 Haziran Cumartesi günü Aya İrini Müzesi'nde Tekfen Filarmoni Orkestrası konseri. Saim Akçıl şefliğindeki konserde utta Yurdal Tokcan, neyde Ercan Irmak, kanunda ise Göksel Baktagir müzikseverlerle buluşacak.

-11 Haziran Pazartesi günü Aya İrini Müzesi'nde "Giya Kancheli: Bir Dünya Prömiyeri" konseri. Benyamin Sönmez'in anısına gerçekleştirilecek konserde Kancheli'ye Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Varşova Filarmoni Korosu eşlik edecek.

-13 Haziran Çarşamba günü soprano Pervin Çakar, Çellistanbul'la birlikte Aya İrini Müzesi'nde sahne alacak.

-14 Haziran Perşembe günü Aya İrini Müzesi'nde Bab-ı Saadet konseri. Doulce Memoire Ensemble ve Kudsi Erguner Ensemble'ın vereceği konserde 15. ve 16. yüzyıl Rönesans ve Osmanlı müzikleri seslendirilecek.

-BGST'den "Karşılaşmalar"-

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST), Türkiye'de son dönemde yaşanan toplumsal dönüşümün farklı kesimden insanlar üzerinde yarattığı kırılma ve çelişkilere odaklanan "Karşılaşmalar" oyununu, 9 Haziran Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Ayhan Şahenk Salonu'nda sergileyecek.

Stephen Belber'in "Kaset-Tape" oyunu, 11 Haziran Pazartesi günü Craft'ta sahnelenecek. Tevfik Şahin'in yönettiği oyunda Metin Akdülger, İbrahim Aslan ve Begüm Kaya rol alıyor.

Mahalle baskısının bireylerdeki psikolojik ve fizyolojik sonuçlarını sorgulayan "Uğrak Yeri", 13 Haziran Çarşamba günü Craft'ta tiyatroseverlerle buluşacak. Philip Ridley'in yazdığı oyunda İpek Bilgin ve Barış Gönenen rol alıyor.

-Kolaj sanatına saygı duruşu: "Kes-Yapıştır"-

"Geçmişten Günümüze Beyoğlu'nda Tasarım" sergisi, 12-22 Haziran 2012 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde düzenlenecek. Sergide, özellikle 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren modernliğin, eğlencenin adeta ışıltılı bir merkezi olan Beyoğlu'nun tasarım vurgusu taşıyan hayat tarzı, modaları ve üretim çeşitliliği, günümüze uzanan bir süreçte, dönem objeleri, efemera ve fotoğraflar aracılığıyla izleyiciye sunuluyor.

İstanbul Shopping Fest kapsamında Carrefour İçerenköy, 9-29 Haziran 2012 tarihleri arasında "Alışveriş Hayattır" uluslararası karikatür sergisine ev sahipliği yapacak.

Yalçın Bilgin, Nedret Yaşar, Dilek Aydıncıoğlu, Zarmin ve Nurcan Çağlan'ın katıldığı "Soyut-Figür-Soyutlama-Form" karma sergisi 8 Haziran-7 Temmuz 2012 tarihleri arasında Doruk Sanatevi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Çetin Pireci'nin "Çıplak Göz" sergisi 15-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Galeri Espas'ta düzenlenecek.

Galeri İlayda, 8 Haziran-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında "Kes-Yapıştır" sergisine ev sahipliği yapacak. Kolaj sanatına bir saygı duruşu yapan sergi, farklı kuşak ve disiplinlerden Baysan Yüksel, Damla Özdemir, Gamze Taşdan, Hüseyin Rüstemoğlu, Muharrem Çetin, Neslihan Koyuncu, Özge Enginoz, Rafet Arslan ve Sezgi Kuttaş'ın eserlerini bir araya getiriyor.

Sofia de la Fuente'nin "Canvas Alive" adı altında kanvasa can veren eserleri, 11 Haziran-11 Temmuz 2012 tarihleri arasında Galeri Pinelo'da sergilenecek.

Faruk Cimok, "Cimok'la İstanbul" sergisiyle, son dönemde gerçekleştirdiği çok figürlü, çok boyutlu şehir tasvirlerini 9-23 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul Antik Sanat'ta sanatseverlerle paylaşacak.

-Seyyah Josephine'in fotoğrafik Anadolu izlenimleri-

Topkapı Sarayı'nın İkinci Avlusu'nda yer alan Has Ahırlar'da 13 Haziran Çarşamba günü, haremin bilinmeyen yönleriyle gerçekçi bir biçimde anlatılmasını amaçlayan "Padişahın Evi: Harem-i Hümayun" sergisi açılacak. Dört ana bölümden oluşacak sergide harem mimarisi minyatürler, gravürler ve planlar eşliğinde anlatılırken, haremin koruyucuları ve hizmetlileri olan harem ağaları ve cariyeler teşkilatı da tasvir edilecek. Has odalıktan hasekiliğe ve nihayetinde valide sultanlığa yükselen padişah kadınları, kız ve erkek çocukları ile kız kardeşlerinden oluşan hanedan üyelerinin haremdeki yaşamları, eğitimleri, hiyerarşideki yerleri vurgulanacak. Sergi, haremde günlük yaşamın, eğlencelerin ve geleneklerin yine başyapıtlarla ve görsellerle anlatılacağı dördüncü bölümle sona erecek.

Anadolu seyyahlarının sonuncularından olan, Amerikalı fotoğrafçı, koleksiyoner Josephine Powell'ın, 2007 yılında, ölmeden 3 ay önce Vehbi Koç Vakfı'na bıraktığı koleksiyonunun fotoğraf arşivindeki eserler "Josephine'in Gördüğü: 20. Yüzyılda Anadolu'nun Kırsal Yörelerine Fotoğrafik Bakışlar" adıyla Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde sergilenecek. Sergi, 8 Haziran-21 Ekim 2012 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler'12" fotoğraf sergisi, 9-29 Haziran 2012 tarihleri arasında Sapphire Levent'te gerçekleştirilecek.

Muhabir: Aylin Kürkcü / Neşat Ergül

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cemil Topuzlu İstanbul Harbiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title