Haberler

Istanbul'da Gece Karanlığında Işbaşı

* Yaz saati uygulaması devam etti.

* Yaz saati uygulaması devam etti. Ortaya bu manzaralar çıktı

Gece karanlığında evlerinden çıkıp yolllara düşen İstanbullular'ın üzerine gün, işyerlerine vardıklarında ya da oraya ulaşmaya çalışırken doğuyor

İhsan DÖRTKARDEŞ, İstanbulDHA

Türkiye'de yaz saati uygulamasının devamıyla İstanbul ve batı illerinde "gece karanlığında yolculuk" lar başladı ve sürüyor. Artık İstanbullular evlerinden gece karanlığında çıkmak zorunda.

YARIŞ GECE KARANLIĞINDA BAŞLIYOR. SABAH EZANI EŞLİĞİNDE SÜRÜYOR

Her zamanki gibi toplu ulaşım araçlarına ulaşmak için birbirleriyle yarışan İstanbullular bu yarışı artık karanlıkta yapmak zorunda kalıyor. Avcılar, Mecidiyeköy, Cevizlibağ gibi onbinlerin aynı saatte buluştuğu ana arterlerde ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Buralardaki koşuşturmaya sabah ezanları eşlik ediyor.

Karanlıkta yapılan yoluculuğun süresi oturulan ve işyerlerinin bulunduğu semtlerin biribirine olan uzaklağına göre değişiyor. Ama büyük çoğunluk karanlıkta başladığı işbaşı koşuşturmasını gün doğduğunda tamamlıyor.

YOLCULAR ANLATIYOR : OTÜBÜSTE UYUYORUM.. 05.30 DA KALTIM.. DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUM

İşte onlardan birinin işbaşı yolculuğu : Avcılar'dan ilk düzenli metrobüs sefer saati 06.00. Yeşilkent, Tahtakale gibi mahallerden birinde oturup, bu ilk sefere yetişecek kişinin evinden saat 05.00 sıralarında çıkması gerekiyor. Minibüs bu İstanbullu'yu metrobüse yetiştiriyor. Yaklaşık 1 saatlik bu yolcluk karanlıkta yapılıyor ama bitmiyor. 1 saatlik.. hatta daha fazla.. İstanbul'un diğer yakasına geçecek olanlar için bile önlerinde gün ışığını görmeden yapılacak yolculuk var. O yolcuların yolculuk hikayelerinin herbiri birbirinden farklı ama yaşadıkları aynı :

1. yolcu :

'Esenyurt'tan Kadıköy'e gidiyorum. 5.30'da kalktım, 08.00'de ancak varıyoruz. Yaz saati çok iyi olmadı. Çok karanlıkta oluyoruz. Saat 07.00'de bile hava karanlık. 1 saat geri alınsa iyi olacak. 8'de bile dünya yeni aydınlanıyor."

2. yolcu:

'Sögütlüçeşme'ye gidiyorum. Saat 5'e 15' kala uyanıyorum. 8.30'da varıyorum. İnşaatta çalışıyorum. Yol uzun başka çare yok. Otobüste uyumaya çalışıyoruz.

3. yolcu:

Bence de saat değişmeli. 5'te kalkıyorum. 7.15 gibi Zincirlikuyu'da oluyorum. Dış ticaret uzmanıyım. Günlük 3 saatim yolda geçiyor.

4. yolcu :

Ben de değişmesini istiyorum. Bayağı zorlanıyoruz. 5'te çıkıyorum yola. Akşam 6-7'de evde oluyorum. Karanlık, zor oluyor. Lütfen değişsin.

5. yolcu

3 saat.. 5.30'da kalkıyorum, 3 saatim yollarda geçiyor. Saat 5.30'da kalk, işe gidinceye kadar 1.5 saat gidiş, 1.5 saat geliyoruz.

06.00'DA D-100 : FARLARIN AYDINLATTIĞI YOLDA ADIM ADIM..

Gece karanlığında yolculuk toplu ulaşım araçlarını kullananlarla sınırlı değil. İşte İstanbul'un kalbi D-100 karayolunda durum.. Bu sabah saat : 06.00 . Trafik, işbaşı trafiği. Yani sorunlu.. sıkışık.. yavaş ama neredeyse her iş günü benzer manzarayla karşılaşan İstanbullu sürücüler için önemli bir fark var artık, o da bu yolculuğun gece karanlığında yapılması.

ÖĞRENCİLER DE KARANLIKTA YOLLARDA

Gün ışığını saat 07.38'da gören İstanbulluların karanlık koşuşturması arasında öğrencilerin varlığı da dikkati çekiyor. Bir çok kişiye göre İstanbul'da işe ya da ilk ders saatine yetişmek isteyip de bu yolculuğu karanlıkta yapmak zorunda kalanlar durumdan şikayetçi. Yaz saati uygulamasına devam etmenin sokağa hayata yansıması böyle

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mecidiyeköy İstanbul Türkiye Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title