Haberler

İstanbul Buz Kesti

İstanbul'da Gece Soğuk Hava Nedeniyle Yollar Buz Tuttu. Meteoroloji, Sıcaklığı Gece En Düşük Eksi 6 Derece Olarak Verdi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da hava sıcaklığının 28 Ocak Perşembe gününden itibaren "hissedilir derecede" artacağını bildirdi. Diğer yandan Marmara'yı etkisi altına alan Sibirya soğukları hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Çanakkale'de ise bir evin bahçesini çevreleyen çitin üzerine konan karatavuk cinsi kuş donup kaldı.

İstanbul'da gece eksilerde seyreden soğuk hava nedeniyle yollar buz tuttu, viyadük ve köprülerde buz sarkıtları oluştu. Meteoroloji, sıcaklığı gece en düşük eksi 6 derece olarak verdi. Teknede yaşayan 65 yaşındaki balıkçı Cemal Yıldırım donarak hayatını kaybetti. Dondurucu hava, yarından itibaren etkisini yitirmeye başlayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan "meteorolojik uyarı"da, bugün ve yarın saat 10.00'a kadar Marmara, kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli soğuk hava dalgası, buzlanma ve don olayı beklendiği bildirildi. Vatandaşlar ve ilgililer buzlanma ve don olayı ile zirai dona karşı uyarıldı.

Dün gece hava sıcaklığını ölçmek için İstanbul'un bellirli noktalarına konulan termometreler eksi 3, 5 ve 7 arasında değişen değerleri gösterdi.

Meteoroloji de İstanbul'da hava sıcaklığını gece en düşük eksi 6 derece olarak verdi. Yollar buz tuttu, köprü ve viyadükler üzerinde buz sarkıtları oluştu.

İtfaiye ekipleri hergangi bir aksaklığa meydan vermemek için gece boyunca köprü ve viyadüklerdeki sarkıtları temizledi. Belediye çalışanları yollardaki karları temizledi.

Aşırı soğuk nedeniyle süs havuzlarındaki sular da dondu.

Bu arada, gece etkisini yitiren kar yağışı saat 04.00 sıralarında yeniden başladı. Kar özellikle, İstanbul'un yüksek kesimleri ile Taksim ve Anadolu yakasında etkili oldu.

Kar etkisini yitiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'dan yapılan açıklamada, "İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı aralıklarla akşam saatlerine kadar devam ediyor. Şehrin kuzey kesimlerinde aralıklarla devam eden kar yağışının öğle saatlerinden sonra İstanbul'u terk edeceği tahmin ediliyor. Yerini güneşli ve açık gökyüzüne bırakması bekleniyor. Kurumaya yakın asfalt yüzeyleri buzlanmaya başlayacak" denildi

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 29 Mayıs Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 30 Mayıs Çarşamba yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Matematik seçmeli ders mi olacak? İletişim Başkanlığından açıklama geldi Survivor kim kazandı? 29 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 29 Mayıs Çarşamba 2024? #129300 Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title