Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Tuzla'da

Topbaş: "Yerel yönetim vizyonumuz ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  "Yerel yönetim vizyonumuz ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz. Tuzla'ya iki hat birden metro çalışması başlattık" dedi.

Topbaş, Tuzla'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı. Açılışın ardından Tuzla Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan adayı Şadi Yazıcı ile seçim otobüsüne binen Topbaş, vatandaşları selamladı.

Postane Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun da açılışını yapan Topbaş, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'a 10 yılda yapılan yatırım ve hizmetleri anlattı.

Topbaş, "Birilerinin vizyonlarının bile yetmeyeceği bir İstanbul'u oluşturduk. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez. 'İstanbul ne olursa olsun' denilemez. Yerel yönetim vizyonumuz ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz. Tuzla'ya iki hat birden metro çalışması başlattık" diye konuştu.

Birinci hattın Tuzla'yı Kadıköy-Kartal Metrosu'na bağlayacağını ifade eden Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hat, İçmeler ve Tersane Kavşağı yönünden Kadıköy-Kartal Metro Hattı'na bağlanıyor. Böylelikle İstanbul'un her tarafına raylı sistemle erişiminiz sağlanacak. Diğer metro projemiz de Tuzla'yı Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayacak olan metro hattı. Bu hat üzerinde Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile etütler yaparak hangi mahallelerden geçmesi gerektiğini konuştuk. Bir noktaya getirdik, çalışmalarımız devam ediyor. Böylelikle Tuzla, metro hatlarıyla buluşan ve erişim problemi olmayan bir ilçemiz haline gelecek."

Topbaş, Tuzla sahili boyunca hizmet verecek nostaljik bir tramvay da yapacaklarını, Avrupa'da örnekleri bulunan nostaljik tramvayın turistik bir çalışma olacağını kaydetti.

"Şehir içinde kalan hal, Aydınlı'ya taşınacak"

Tuzla'da sahil ve yeşil alan düzenlemelerinin devam ettiğini aktaran Topbaş, "İlçenize yapılan yeni yolları, dere ıslahlarını ve çevre yatırımlarını konuşmuyorum bile. Tuzla sahiline, İstanbul'da ilk kez büyük ölçekte su ve ışık gösterileri yapan bir sistem getiriyoruz. Önemli gördüğümüz yatırımlardan biri olan bu çalışmanın projeleri hazırlandı. Öte yandan, İçerenköy'de şehir içinde kalan hali, Aydınlı'ya taşıyacağız. Burada daha modern ve dünya ile rekabet edebilecek bir sebze meyve hali çalışması yaptık. Bu hal, dünyaya örnek olacak. Ayrıca Kamil Abduş Gölü ile ilgili proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Burada 2 milyon metrekarelik mesire alanı oluşacak" şeklinde konuştu.

Tuzla'ya Viaport Marine

Tuzla'da yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vermeyi sürdüren Topbaş, "İstanbul'un çok önemli bir aktivite merkezi olacak Viaport Marine'yi Tuzla'da inşa ediyoruz. Öyle bir merkez ki yılda 25 milyon insan buraya gelecek. Tuzla ağırlıklı 2 bin 500 insan çalışacak" diye konuştu.

Topbaş, Tuzla Viaport Marine'nin, içinde her türlü aktiviteleri olan 570 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tuzla, plajları, havuzları, sergi alanları, toplantı salonları, gezi alanları ve marinasıyla İstanbul'un cazibe merkezi olacak. 750 bin metrekarelik yeşil alana sahip olacak projeyi, Asya ve Avrupa yakasından görmeye, yaşamaya metrolarla gelecekler. Turistler de gelerek burada konaklamak isteyecekler. Tuzla, dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacak. Metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacağız. Böylelikle trafik ve erişim problemi de olmayacak. İnşaatı başladı, 5 Mart'ta tanıtım toplantısını yapacağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş Şadi Yazıcı İstanbul Tuzla Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title