Haberler

İstanbul'a Lale Figürlü 37 Tramvay

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Araç tasarımında İstanbul lalesinden esinlenerek ön kabine lale formunun uygulandığını söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar -Kabataş hattında artan yolcu talebini karşılamak üzere 37 adet düşük tabanlı tramvayın aracının İstanbulların hizmetinde olduğunu belirtti.

Araç tasarımında İstanbul lalesinden esinlenerek ön kabine lale formunun uygulandığını söyleyen Topbaş, "Mevcut durumda 5 dakika aralıklarla yapılan seferler, araçların devreye alınmasından sonra 2 dakika aralıklarla seferler yapılacaktır" dedi.

Tophane -Sultanahmet arası ekspres tramvay hattı yapılacağını söyleyen Topbaş, tarihi yarımadada yayalaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sultanahmet Meydanı'nın zemininin granitlerle döşendiğini söyleyen Topbaş, "Seminin döşeme işlemi mayıs ayında bitecek" diye konuştu.

Sultanahmet Meydanı'na döşenen granitli taşları basın mensuplarına gösteren Topbaş, daha sonra Sultanahmet Meydanı'nın zeminine granit taş döşedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kabataş Tramvay İstasyonu'ndan, Sultanahmet Tramvay İstasyonu'na kadar yeni alınan tramvayın test sürüşünü yaptı. Sultanahmet'te bulunan Alman Çeşmesi'nin önünde basın açıklaması yapan Topbaş, göreve geldikten sonra ulaşım ağırlıklı yatırımlar yaptıklarını belirtti.

"VAGONLAR İSTANBUL'U SİMGELESİN İSTEDİK"

Kabataş -Zeytinburnu ve Bağcılar hattında çalışmakta olan tramvay hattında yolcu yoğunluğu yaşandığını anlatan Topbaş, "Vagonlar yeterli değildi. Ayrıca Bağcılar istikametinden gelen 25 tane vagonda, yüksek tabanlı olduğu için Zeytinburnu'nda aktarma yapmak suretiyle Kabataş'a gitmek zorunda kalıyorlardı. Biz bu bölgeyle ilgili düşük tabanlı, klimanlı, konforlu, iç kameraları olan güvenli olan 37 adet vagonun siparişini vermiştik. Sipariş verirken özellikle bu vagonların ön kısmı İstanbul'u simgelesin, vagonların ön kısmı kırmızı lale tarzında devreye sokulsun istedik" dedi.

"BUGÜN BURADA 12 VAGONUMUZU DEVREYE SOKTUK"

"Bugün burada 12 vagonumuzu devreye soktuk" diyen Topbaş, "Daha sonra bir ay içinde 25 taneside gelecek ve toplam 37 taneye tamamlayacağız. Bağcılar hattındaki diğer yüksek tabanlıları çektiğimiz zaman Bağcılar'dan gelen tramvaylar kesintisiz Kabataş'a ulaşmış olacak. ve hattada 92 tane vagonumuz olacak toplamda" diye konuştu.

"TARİHİ YARIMADANIN BİR BÖLÜM YAYALAŞTIRMA YAPTIK"

Kadir Topbaş, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi olarak tarihi yarımadanın yayalaşması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Kadir Topbaş, "Tarihi yarımadanın bir bölüm yayalaştırma yaptık. Özellikle Topkapı Müzesi'ne gelmek isteyenlerin otobüslerle gelişlerini artık buraya sokmuyoruz. Çünkü bölgeye çok yoğun bir turist akını başladı. İstanbul'da giderek artan turist sayısı daha fazla otobüs anlamına gelmektedir. Biz göreve geldiğimizde Topkapı Sarayı'nın dış avlusunun içine otobüsler giriyordu. Girişi yasakladık, saraya yakışır duruma getirdik. Gecekonduları yıktık, çevreyi düzenledik. Duvarları yaptık. Daha sonra da otobüslerin Sultanahmet'e girmesini yasakladık." şeklinde konuştu.

"TOPHANE -SULTANAHMET ARASI EKSPRES TRAMVAY HATTI YAPILACAK"

Topbaş, Tophane -Sultanahmet Arası Ekspres Tramvay Hattı yapılacağını söyleyerek, "Tarihi yarımada da otobüslerin baskısından kurtulsun. Böyle bir çalışmamız da var. Bunun için bizim önümüde 6 ay süreç var. 2011 yılında inşallah bunu başaracaz. "şeklide konuştu.

"ZEMİN YERLİ GRANİT TAŞMLARLA DÖŞENİYOR"

Tarihi yarımadada bazı alanaların yayalaştırıldığını hatırlatan Topbaş, "1 Ocak'tan itibaren 10 tane cadde ve sokağın yayalaştırması devam ediyor. Diğer taraftan Sultanahmet'i tamamen doğal taştan zemin döşenecek. Sultanahmet Meydanı'nda zemin yerli granitlerden döşeme işlemi devam ediyor, mayıs ayında bitecek" diye konuştu. Kadir Topbaş "2011 yılı tüm istanbullular için ve ulusumuz için mutlulukların, kardeşliğin ve hoşgörünün kol gezdiği güzelliklerle dolu yıl olsun" dedi. Topbaş daha sonra Sultanahmet Meydanı'nda gezerek zemine döşenen granitli taşları basın mensuplarına gösterdi. Topbaş daha sonra Sultanahmet Meydanı'nın zeminine granit taş döşedi.

BAĞCILAR -KABATAŞ HATTINDA SEFER YAPACAK TRAMVAYLAR

İBB tarafından Bağcılar -Kabataş hattında artan yolcu talebini karşılamak üzere 37 adet yüzde yüz düşük tabanlı tramvay aracı alındı. Mevcut durumda 5 ve 2.5 dakika aralıklarla yapılan seferle araçların devreye alınmasından sonra yüzde 20 oranında arttırılarak 4 ve 2 dakika aralıklarla yapılacak. Araçların tamamı İstanbul'a getirtildi. Halen 76 olan araç sayısı artan yolcu talebini karşılamak üzere 92'ye çıkarılmış olacak. Zeytinburnu- Bağcılar hattında çalışan 21 adet yüksek tabanlı tramvay aracı diğer hatlarda kullanılacak. Araçlar yüzde 100 düşük tabanlı olduğu için herhangi bir basamak veya engel bulunmamaktadır. Bu durumda engelli yolcular araçların içinde de rahat hareket edebilecekler. Mevcut durumda Bağcılar -Zeytinburnu 5.5 km Zeytinburnu -Kabataş 14 km arası aktarmalı yapılan seferler bu araçların devreye alınmasından sonra Bağcılar -Kabataş arasında 19 km'lik güzergah boyunca kesintisiz olarak yapılacak. Araçların tasarımında İstanbul lalesinden esinlenerek ön kabine lale formu uygulanmıştır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title