Haberler

İsrailli Sendikalar: "Erdoğan Özür Dilerse Turizm Boykotu Sona Erer"

İsrail'de Türkiye'ye "Turizm Boykotu" Yayılıyor. İsrail'de Sendikaların Yüzde 98'inin, Türkiye'ye "Turizm Boykotu"na Katıldığı Belirtilirken Sendikaların Yüzde 36'sı, "Erdoğan Özür Dilerse" Boykotun Sona Erdirilmesi Tavsiyesinde Bulunacaklarını Bildirdi.

İsrail'de Türkiye'ye "turizm boykotu" yayılıyor. İsrail'de çok güçlü olan sendikaların yüzde 98'inin, boykota katıldığı belirtilirken sendikaların yüzde 36'sı, "Erdoğan özür dilerse" boykotun sona erdirilmesini önereceklerini bildirdiler.

Bu arada, Türk hükümetinin, geçen yıl yüzde 44 gerileyen İsrailli turist sayısının artırmak için Şubat ayında Tel Aviv'de düzenlenecek turizm fuarına büyük bir stant ile katılması bekleniyor.

Haaretz gazetesi, İsrail'de Türkiye'ye "turizm boykotu"nun büyüdüğünü, sendikaların yüzde 98'inin boykota katıldığını belirtti. Gazete, İsrail'de sendika faaliyetlerine ilişkin araştırmalarda bulunan Vaadim şirketine göre, sendikaların yüzde 36'sının, "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail karşıtı açıklamalarından dolayı özür dilemesi halinde boykotun sona ermesini önereceklerini bildirdiklerine" dikkat çekti.

Türkiye ile İsrail arasında gerginliklerin patlak vermesinden önce sendikaların Türkiye'ye her yıl yüzbinlerce turist gönderdiği anımsatılıyor. Haaretz, geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısının yüzde 3 artmasına karşın İsrailli ziyaretçilerin sayısının yüzde 44 düştüğüne işaret ederek bu sayının bu yıl daha düşük olması beklendiğini de belirtti.

-TEL AVİV FUARINDA BÜYÜK TÜRK STANDI-

Haaretz'e göre, Türk hükümetinin, geçen yıl yüzde 44 gerileyen İsrailli turist sayısının artırmak için Şubat ayında Tel Aviv'de düzenlenecek IMTM turizm fuarında büyük bir stant ile katılması bekleniyor.

İsrailli sendikaların, üyelerini Türkiye'ye yerine Prag, Paris, Rodos, Barselona, Roma, Londra ve Bulgaristan'a gönderdikleri kaydedildiği haberde, Türkiye'ye yönelik turizmin azaltmasında maliyetin de bir unsuru olduğu ifade edildi.

İngiltere'de yürüten bir araştırmanın Türkiye'de, gıda ve içki dahil, turizm hizmetleri fiyatlarının 2009 yılında önceki yıla göre yüzde 44 arttığını gösterdiğine dikkat çekilen haberde "Araştırma, Türkiye'nin turistler için Fransa, İtalya ve İspanya'dan pahalı olduğunu gösterdiği" denildi.

Royal Mail'in bir yan kuruluşunca 30 hizmetin dahil eden bir sepet dikkate alınarak gerçekleştirilen araştırmanın, Türkiye'nin geçen yıl İspanya'ya göre yüzde 68 daha pahalı olduğunu gösterdiği de bildirildi. (ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title