Haberler

İsrail'in Gazze'ye Yardım Götüren Gemilere Saldırısı

İsrail'in Gazze'ye Yardım Götüren Gemilere Yaptığı Saldırı, Disk'e Bağlı Genel-iş Sendikası Üyelerince Protesto Edildi

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırı, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyelerince protesto edildi.

Kartal'daki Ahmet Şimşek Koleji önünde toplanan grup, Türk bayrakları taşıyarak, İsrail aleyhine attıkları sloganlar eşliğinde eski Üsküdar Caddesi üzerinden Kartal Meydanı'na kadar yürüdü.

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir, burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırı, orta çağ korsanlığını çağrıştıran bir eylem olarak insanlığın hafızasına işlenmiştir. Bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyoruz. İnsani yardım amacı ile Gazze'ye yardım taşıyan 'Mavi Marmara' gemisi ile diğer 5 gemilik filo, İsrail askerlerinin insanlık dışı saldırısına muhatap kalmış ve 'Mavi Marmara' gemisinde sivillere açılan ateş sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetmiştir. Sendikamız bu vahşi saldırıyı şiddetle kınamakta ve Orta Doğu'daki gidişattan derin kaygı duymaktadır. Filistin sorununun çözümü, Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda, İsrail işgalinin sona ermesi ve askerin geri çekilmesi, egemen Filistin devletinin varlığının kabul edilmesinden geçmektedir. Gazze'ye uygulanan ambargo hemen kaldırılmalı ve insani yardımın en geniş ölçülerde hemen ulaştırılması uluslararası düzeyde güvence altına alınmalıdır.'

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

(MTO-NER-KÖS-İRE) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title