Haberler

İsrail Saldırılarından Endişelenen Filistinliler Evlerini Terk Ediyor

Güncelleme:

İsrail'in hava saldırılarından endişe eden sınır bölgelerde yaşayan Filistinliler evlerini terk ediyor.

Gazze'nin İsrail ile sınır bölgelerinde yaşayan yüzlerce Filistinlinin hava saldırılarından endişe ettikleri için evlerini terk etmeye başladığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusunun hava saldırılarına başlamasının ardından sınır bölgelerindeki Refah ve Han Yunus kentlerindeki yüzlerce Fiistinli evlerini terketti.

Evlerini terkeden ailelerin, yakın çevrelerdeki devlet okulları ile BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı okullara sığındığı belirtildi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı bu gece 00.01'e kadar uzatılmıştı.

Gazze'den roket atıldığını iddiası üzerine İsrail ordusu, Gazze'ye yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise  İsrail'in iddialarını yalanlamıştı. İsrail, Mısır'da süren görüşmelerden heyetini çekerek, ateşkes görüşmelerini askıya almıştı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title