Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Atalay, "15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali"nde yaptığı konuşmada, Ortadoğu'nun yüzyıldır kan ağladığını, Gazze'de yapılan katliamın da insanlık dışı olduğunu söyledi.

İsrail'in düzenlediği saldırıları kısa sürede durdurması gerektiğini belirten Atalay, şöyle konuştu:

"Siz Ortadoğu'ya kirli çizmeleriniz ile bastığınız günden beri oradaki halklara huzur gelmedi. Onlar dünden daha mutlu değiller. Coğrafyamızı paramparça çizdiniz. Her parçaya bir bayrak diktiniz, her ülkeye bir kral diktiniz. Ama diktiğiniz o bayraklar tayin ettiğiniz o ülkeler, desteklediğiniz o yönetimler güçlerini halklarından almadılar. Güçlerini sizlerden devşirdiler. Size dayanarak halkına zulmettiler. Diktatör rejimler bu coğrafyayı yaşanmaz hale getirdi. Emperyalizmin gayrimeşru çocuğu İsrail tam yarım asra aşkın zamandır mazlum Filistinlilere yeryüzünü dar etti, zindana çevirdi. Ama şunu da iyi bilin ki tarih yazılıyor. Bugün de tarih yazılıyor. Yarın vicdan, yarın adalet, yarın insaf, yarın basiret yarın iç görü, sizi asla af etmeyecek. ve dünyaya nizam veren güçleri lanetle anacaktır. Ama bilmeniz gereken bir şey daha vardır, her halk kendi kurtuluş mücadelesini kazanmıştır. Gazzeliler de Filistinliler de er ya da geç kendi kurtuluşlarını mutlaka bulacak. Özellikle Kudüs'ün Yahudi'nin, İsrail'in kirli çizmeleri altından kurtulacağı günler elbette yakındır." - Ardahan

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Atalay Ardahan İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title