Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

D 8 Akil Adamlar Heyeti Başkanı Kurtulmuş, BM ülkelerine eyleme geçme çağrısında bulundu.

Türkiye'nin öncülüğünde kurulan Gelişmekte Olan 8 Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün Akil Adamlar Heyeti Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler (BM) ülkelerine ve özellikle de güvenlik konseyi ülkelerine derhal eyleme geçme çağrısında bulundu.

Kurtulmuş, yazılı açıklamasında, İsrail'in geçen ay 3 gencin karanlık bir şekilde kaçırılmaları ve ölü bulunmalarını bahane ederek Gazze'ye başlattığı operasyonlarının, yaklaşan kaçınılmaz sonun farkına varmasından kaynaklandığını belirtti.

Dünya kamuoyunun bu kıyıma karşı her zamankinden daha fazla hassas olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, " İsrail, umarız ki geri dönülemez noktalara ulaşmadan bu sürecin sonunun nerelere varabileceğini fark eder. Aksi takdirde, İsrail devletinin izan ve insanlık dışı bu zalim uygulamaları, dünya barışına ağır bir darbe indirecek ve sorunu içinden çıkılamaz bir hale getirecektir" dedi.

BM ve özellikle de Güvenlik Konseyi ülkelerine çağrıda bulunan Kurtulmuş, derhal eyleme geçilmesi ve İsrail'in bu sorumsuz gidişinin durdurulması gerektiğini ifade etti.

Numan Kurtulmuş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çağrımız aynı zamanda İsrail devleti vatandaşlarınadır. İsrail rejiminin bu barbar ve akıl dışı eylemlerini durdurmak için, bölge barışı ve adaletin tesisi için sesinizi yükseltin. Çağrımız tüm dünya Yahudilerinedir. İsrail rejimini desteklemekten bir an önce vazgeçin. Çağrımız nihayet İslam aleminedir. Gelin sesimizi cesaretle her zamankinden daha gür ve tam bir birlik içinde çıkaralım. ve özelikle de İslam ülkelerinin içinde yer aldığı D8, ECO gibi işbirliği teşkilatlarının seslerini daha yüksek çıkartmalarını, ve bu insanlık dışı vahşeti kınamalarını bekliyorum."

Kurtulmuş, Türkiye'nin, dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların meseleleri için görev başında olduğunun altını çizdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler İsrail Gazze D 8 Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title