Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail, Gazze’den atılan roketleri gerekçe göstererek, Gazze’yi yeniden vurmaya başladı.

İsrail, atılan roketleri gerekçe göstererek, yeniden Gazze'yi vurmaya başladı.

AA muhabirine açıklamada bulunan İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, "Sabah saat 09.00 başlayan ateşkes sonrası öğleden sonra saat 15.00 kadar Gazze'den İsrail'e 50 roket daha atıldı. Bu nedenle İsrail saldırılara cevap verdi" dedi.

İsrail Ordusunun "Demir Kubbe" twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, ateşkes sonrası Hamas'ın İsrail'in güneyindeki Eskol yerleşim bölgesine 3, Nevitot'a 2, Aşdot'a 2, Aşkelon'a 1 roket attığı, güneye atılan 3 roketin ise "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından havada vurularak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Öte yandan, İsrail'in güneyde Gazze sınırının sıfır noktasında konuşlandırdığı 200 bin kişilik ordu da bekleyişini sürdürüyor. Sınıra 40 kilometre yakınlıkta bulunan tüm bölge İsrail ordusu tarafından önceki gün "askeri bölge" ilan edilerek, bölgede yaşayanlar dışında giriş çıkışlara kapatılmıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i kabulünde yaptığı açıklamada, "Hamas'ın attığı füze saldırıları durmadığı takdirde "halkımızı korumak için -şuan durum böyle gibi görünüyor- operasyonlarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı. Mısır'ın çağrısının ardından Başbakan Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesi, bu sabah toplanarak Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiği duyurmuştu. - Kudüs

Kaynak: AA / Politika

İsrail Hamas Gazze Politika Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title