Haberler

İsrail'de 'Türkiye'nin Yanıtı' Endişesi

İsrail Medyası, İsrail'in Kanlı Baskını Karşısında, "Türkiye Şimdi Ne Yapacak" Sorusuna Yanıt Arıyor.

İsrail'de "Gazze gemileri"ne kanlı saldırının ardından "Türkiye şimdi ne yapacak" sorusuna yanıt aranıyor. Haaretz gazetesi, Türkiye'nin birçok seçeneğinin bulunduğunu vurgularken, "Türkiye ne yaparsa yapsın, İsrail için kötü, Hamas için iyi olacak" yorumunu yaptı. Gazete, "Bir şey var ki şimdiden belli: Gazze baskını, Türk-İsrail bağlarına darbe indirildiği" ifadesini de kullandı.

Haaretz gazetesi, "Türkiye ne yarsa yapsın, İsrail için kötü, Hamas için iyi olacak" başlıklı analizinde, "Bir şey var ki, şimdiden belli: Gazze baskını, Türk-İsrail bağlarına darbe indirdi" diye yazdı.

-ANKARA'DA "SİYASİ-GÜVENLİK KABİNESİ İSRAİL'E YANIT İÇİN TOPLANDI"-

Türk hükümetinin "siyasi-güvenlik kabinesi"nin İsrail'e verilecek resmi yanıtı görüşmek üzere toplandığını kaydeden gazete, şöyle devam etti.

"Türk kaynaklarına göre, Ankara hükümeti, atabileceği bir takım adımları değerlendiriyor. Ancak, açık olan bir şey var ve bu da, İsrail ile Türkiye arasındaki bağlara, resmen ve kamu önünde bundan sonra niteliğini etkileyecek, bir darbe indirildiği."

Haaretz, Türkiye'nin birçok opsiyonunun olduğunu da vurgularken bunlardan tümünün İsrail'i olumsuz etkiyeceğini belirtti. Haaretz bu seçenekleri şöyle sıraladı:

"Var olan seçenekler arasında uluslararası hukuku ihlal ve provokasyon yapılmadan Türk gemilerinin saldırılması nedeniyle İsrail'e dava açmak; BM Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırmak; ve Mısır ile doğrudan görüşmeler yaparak Kahire'yi Refah geçişini açmaya ve resmen Hamas hükümetini tanımaya ikna etmek."

Türkiye'nin çeşitli siyasi ve diplomatik seçeneklerinin, Hamas'ın işine yaradığını belirtirken, Hamas'ın Türkiye'den destek aldığını da öne sürdü.(ANKA)

(CN/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title