Haberler

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: "Ortadoğu'nun şımarık çocuğu İsrail'in Mescid i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir"

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına sessiz kalınmaması gerektiğini bildirdi.

Cankaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadıklarını belirtti.

Uluslararası kamuoyunun duruma sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'nun şımarık çocuğu İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. İsrail, faşist uygulamalarıyla, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanlar'ın ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir."

Cankaloğlu, İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünyanın artık zulme "dur" demesi, insan hakları ihlalleriyle işgali sona erdirmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası kuralların medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef almasının dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgelediğini belirten Cankaloğlu, "Tüm dünyayı, terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekanı korumaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Eroğlu

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu da İsrail'in kendilerinden beklenen davranışları sergilediğini belirterek, yaşanan olayı lanetlediklerini söyledi.

İsrail'in yaptıkları karşısında dünyanın artık sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Zulümle beslenen İsrail'in bu lanetlediğimiz tavırlarına hep birlikte dur denilmeli. Hz. Ömer ve Selahattin Eyyübi'nin Kudüs'ü fethettiklerinde ektikleri hoşgörü tohumlarını İsrail kökünden sökmeye ve zulüm ekmeye devam etmektedir. İslam ülkeleri sessiz kaldıkça İsrail, hadsiz davranışlarına devam edecektir." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Alperen Ocakları Mahmut Eroğlu İsrail Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title