Haberler

Isparta'da Belediye Hastane Projesi

Isparta Devlet Hastanesi, Doğumevi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin taşınmasının ardından bölge esnafı Belediyeden Hastane yapması için imza kampanyası başlattı.

Isparta Devlet Hastanesi, Doğumevi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin taşınmasının ardından bölge esnafı Belediyeden Hastane yapması için imza kampanyası başlattı.

Isparta Şehir Hastanesi'nin açılmasın ardından Hastane Caddesi'ndeki eski hastane binalarının değerlendirilmesi yönünde beklentileri olan esnaf, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 'Eski hastane binalarımız var. Sağlık Bakanlığı onay verirse Belediye olarak hastane kurmak istiyoruz' söz üzerine umutlandı. Göller Bölgesi Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği Başkanı Ömer Levent öncülüğünde imza kampanyası başlatan esnaf, Belediye Başkanı Günaydın'dan eski Isparta Devlet Hastanesi binasını değerlendirerek Belediye Hastanesi kurmasını istiyor. İmza kampanyasında şuana kadar bine yakın esnaf imza verdi.

10 bin kişi etkilendi

Esnaflar adına konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Ayyıldız, hastanelerin 17 Mart'ta Isparta Şehir Hastanesi'ne taşındığını belirterek, o günden bu yana işlerinde en az yüzde 50 azalma olduğunu söyledi. Ayyıldız, "Hastanenin karşısından başlayalım, çarşıya kadar sağlı sollu 985 tane esnaf var. Çalışanlarını da sayarsak toplamda 10 bin kişinin bu durumdan etkilendiğini söyleyebiliriz. Eski Devlet Hastanesi'nin karşısındaki eczacı, lokantacı, medikalci ve diğer esnaf bitti. Bu esnafın Isparta Şehir Hastanesi'nin karşısında yer tutmasının imkanı yok. Duyduğumuza göre o bölgede dükkan kiraları 10 bin lira civarındaymış. Onun için geçen haftalarda yerel basında Belediye Başkanımızın 'devlet hastanemizin yerini bize verin orayı belediye hastanesi yapalım' sözünü okuduk. Biz oranın bu şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Arkadaşlarımız dilekçe yazdılar ve çok sayıda imza toplandı. Belediye Hastanesi'nin yapılması esnafa her açıdan katkı sağlar. Eski Devlet Hastanesi'nin binası altyapısıyla buna uygundur. Esnaftan ziyade bu halk için de çok iyi olacak. Hastane binasının depreme dayanıksız olduğu söyleyebilir. Ama belediyemiz orayı yıkarak yeni belediye hastanesi yapacak güçtedir" şeklinde konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Günaydın Sağlık Bakanlığı Ahmet Ayyıldız Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title