Haberler

İspanyol Sineması’nda Fantastik Ve Korku

Güncelleme:

Pera Film, 5 – 14 Kasım 2010 Tarihleri Arasında İstanbul Cervantes Enstitüsü İşbirliğiyle "İspanyol Sineması'nda Fantastik Ve Korku" Adlı Programı Düzenliyor.

Pera Film, 5 – 14 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle "İspanyol Sineması'nda Fantastik ve Korku" adlı programı düzenliyor. Geçtiğimiz yüzyılda İspanya'da çekilmiş fantastik filmler ile korku filmlerinin yer aldığı bu küçük seçkide 4 uzun metrajlı film ve 4 kısa film yer alıyor.

Yirmili yılların klasiği Altıncı His gibi temel bir yapıttan başlayıp, aralarında rahatsız edici uzun metrajlı bir animasyon olan Derinliklerden'in de bulunduğu daha yakın tarihli kısa ve uzun metrajlı filmlere uzanarak, sürprizler ve tuhaflıklarla dolu bir yolculuk sunuyor.

Pera Müzesi Oditoryumu

Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı

Tel: (212) 334 99 00

Gösterim ücreti: 5 TL

Filmler Türkçe altyazılıdır.

Detaylı bilgi ve görsel için:

Birgül Şener / Plan PR (212) 211 41 00, (532) 657 78 94, birgul@plan-pr.com

Fatma Çolakoğlu / Pera Müzesi, fatma.colakoglu@peramuzesi.org.tr

Gösterim Programı

5 Cuma / Friday

19:00 Yasak Bölge / La Zona

6 Cumartesi / Saturday

18:00 Rec. / Ölüm Çığlığı

7 Pazar / Sunday

15:00 Derinliklerden / De Profundis

10 Çarşamba / Wednesday

17:00 Kısalar / Shorts

19:00 Altıncı His / The Sixth Sense

12 Cuma / Friday

19:00 Rec. / Ölüm Çığlığı

13 Cumartesi / Saturday

15:00 Yasak Bölge / La Zona

17:00 Derinliklerden / De Profundis19:00 Altıncı His / The Sixth Sense

14 Pazar / Sunday

15:00 Kısalar / Short

ALTINCI HİS

THE SIXTH SENSE

Yönetmen / Director: Nemesio Sobrevila

İspanya / Spain, 1929, 57', siyah-beyaz / black & white

Oyuncular / Cast: Bretaño, Enrique Durán, Ricardo Baroja, María Anaya, Antonia Fernández Ardavín, Eusebio Fernández Ardavín, Gertrudis Pajares "Gher Paj", Francisco Martí, Felipe Pérez

Kamera, altıncı his görevi görüyor. İflah olmaz bir iyimser olan Carlos, dik kafalı ve karamsar arkadaşı Leon'a öğretmen Kamus'u ziyaret etmesini önerir. Adam Leon'a yeni icadı olan Altıncı His'i gösterir; bir film projeksiyon makinesinden başka bir şey değildir bu. Gösterilen film (avangard sinema parodisi) ilginç bir hikayeyi gözler önüne serer.

YASAK BÖLGE

LA ZONA

Yönetmen / Cast: Rodrigo Plá

İspanya / Spain, 2007, 96'

Oyuncular / Cast: Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Carlos Bardem, Daniel Tovar, Alan Chávez, Mario Zaragoza, Marina de Tavira

Alejandro kapalı, kendine yeterli ve özel güvenlikle korunan bir bölgede yaşayan bir gençtir. Gerek ailesi gerekse diğer sakinler, artan suç oranı, şiddet ve kanunsuzluk korkusundan dolayı, kurtarılmış bir huzur bölgesi olarak gördükleri bu yeri son sığınıkları olarak seçmiştir. Bu küçük dünyayı tehlikeye sokan bir dizi olayın ardından, bölge sakinlerinin çoğu adaleti kendi elleriyle sağlamaya karar verirler.

ÖLÜM ÇIĞLIĞI

REC.

Yönetmen / Cast:Paco Plaza y Jaume Balagueró

İspanya / Spain,2007, 75'

Oyuncular / Cast: Manuela Velasco, Ferrán Terraza, Jorge Yamam, Carlos Lasarte, Pablo Rosso, David Vert, Vicente Gil, Martha Carbonell

Bir kadın muhabir ve kameramanı, mesleği ve risklerini anlatmak üzere bir itfaiye istasyonunda röportaj yapmaktadır. İtfaiyecilere eşlik ettikleri bir akşam, rutin bir kurtarma müdahalesi gibi başlayan gece tam bir kabusa dönüşecektir. Binanın içinde kapalı kalanlar, bilinmez ve öldürücü bir dehşetle karşı karşıya kalırlar. Sinsi ve kötücül bir şey engellenemez bir şekilde yayılmaktadır. Önemli olan tek şey saklanmak, hayatta kalmak, umutsuzca kaçmaya çalışmaktır.

DERINLIKLERDEN

DE PROFUNDIS

Yönetmen / Director: Miguelanxo Prado

İspanya / Spain, 2006, 71'

Bir zamanlar denizin ortasında bir ev, evde de melankolik bir şekilde çello çalıp bekleyen bir kadın vardı. Ressam sevgilisi, denizci olmak ve resimlerini yaptığı rengarenk balıklar, deniz anaları ve deniz yıldızları arasında dolaşmak istemektedir. Hayranlığı onu, açık denizlerin nefes kesici güzelliklerini ve gizemlerini keşfetmesini sağlayacak bir yolculuğa sürükler. Bu animasyon filmi; denizin derinliklerine bir yolculuk, resimlerden bir rüya ve bir aşk hikayesidir.

KISA FİLMLER

SHORT FILMS

BRASIL

Francisco Javier Gutiérrez, 2001, 18'

Fabrika işçisi Otto karısının kendisini aldattığını fark eder. Ayrılmalarından bir gün önce çarpık bir intikamı başlatacaktır.

ELLER

MANOS

Lino Varela, 2001, 16'

Lino Varela'nın kuşkusuz en yenilikçi ve deneysel çalışması olan bu kısa filmin ilk yarısında son derece güçlü bir güzellik var, ikinci yarıda ise radikal bir değişiklik oluyor. İnsan zihninin dehlizlerine giriyor ve başta gördüğümüz yaratıcı ve duyarlı ellerin askerlerce aşağılanıp ayaklar altına alındığı bir işkence odasının tavizsiz bir tasviriyle karşılaşıyoruz.

RAHATSIZ

DISTUBED

PERTURBADO

Santiago Segura, 1993, 12'

Rahatsız, kafayı cinselliğe takmış olduğu için gördüğü herşeyi cinsel bir hareket veya organ olarak algılayan asosyal ve psikopat bir ucubenin hikayesi. Bir gece patlıyor ve seksi bir kadını öldürüyor; ardından bir takım psikiyatristler, onun bu saplantısına çare bulmak için girişimlerde bulunuyorlar.

CADI TRENİ

EL TREN DE LA BRUJA

Koldo Serra, 2003, 19'

Bir adam, aşırı dehşet koşullarında insan davranışını inceleyen bir araştırmaya denek olarak başvurur. Deneye dayanabilirse yüklü miktarda para kazanacaktır; aksi takdirde sonuçlara katlanmak durumunda kalacaktır.

Kaynak: Bültenler / Sinema

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250 Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi istasyonunda kim, neden intihar etti? TikTok çöktü mü? 17 Mayıs TikTok sorun ne, neden açılmıyor? #129300 20 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 20 Mayıs burç yorumları nedir? Kripto paralara el konulabiliyor mu? İşte yeni kripto para düzenlemesi Kripto paradan vergi alınıyor mu? Kripto para vergisi var mı, yeni düzenlemede olacak mı? 19 Mayıs'ta dershaneler tatil mi? 19 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Mayıs burç yorumları nedir? Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir?
Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title