Haberler

İspanya'da 3 Türk'ün Boğulması

İspanya'nın güneyindeki Marbella kentinde geçen pazartesi günü denizde boğulan 29 yaşındaki öğretmen Ümit Nalbant'ın cenazesi, memleketi Kırklareli'nde toprağa verildi.

İspanya'nın güneyindeki Marbella kentinde geçen pazartesi günü denizde boğulan 29 yaşındaki öğretmen Ümit Nalbant'ın cenazesi, memleketi Kırklareli'nde toprağa verildi.

Nalbant'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, yakınları tarafından cenaze aracıyla Kırklareli Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Kavaklı beldesindeki baba ocağına getirildi.

Burada, tabutun üzerine Nalbant'ın ağustos ayında yapılması planlanan düğünü için alınan damatlığı, fotoğrafı ve karanfiller konuldu. Nalbant'ın annesi Subiyen Nalbant ile nişanlısı Eda Irkin, tabuta sarılarak ağladı.

Ümit Nalbant'ın cenazesi daha sonra Merkez Camisi'ne getirildi. Nalbant'ın yakınları burada taziyeleri kabul etti. Nalbant'ın cenazesi Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Nalbant'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da katıldı.

Eda Irkin'in annesi, Ümit Nalbant'ın ölümünde ihmal olduğunu, hayatını kaybettiği yerde "denize girilmez" diye herhangi bir uyarının bulunmadığını iddia ederek, "Çocukları kurtarsın diye kendisini feda etti. Yazık, ne umutlarla gitti oraya. 28 Ağustos'ta Gelibolu'da düğünü vardı" dedi.

Nalbant'ın kuzeni Kaan Nalbant, olayın Türk milletini acıya boğduğunu belirterek, kuzeninin, sevilen ve başarılı bir öğretmen olduğunu anlattı.

İspanya'da yaşanan olayda, işitme engelli öğrenci Şakir Çelik (19), Serdar Fidan (18) ve öğretmen Ümit Nalbant boğulmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

İspanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title