Haberler

İso'nun, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Kuruluşu" Araştırması

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2012 yılı araştırmasına ilişkin, listede Kayseri'den 21 firmanın yer aldığını, sanayinin tabana yayılması açısından bu sayının önemli olduğunu belirtti.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), " Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2012 yılı araştırmasına ilişkin, listede Kayseri'den 21 firmanın yer aldığını, sanayinin tabana yayılması açısından bu sayının önemli olduğunu belirtti.

Boydak yaptığı yazılı açıklamada, İSO'nun her yıl açıkladığı "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" anketinin geçen yılki sonuçlarında Kayseri'den  20 firmanın yer aldığını anımsattı.

Bu yıl ise listede 21 firmanın yer aldığını belirten Boydak, şunları kaydetti:

"Bu sene Kayserili firmaların İSO ikinci 500 sıralamasında fazlası ile yer almasını sanayimizin tabana yayılması açısından önemsiyoruz. Çünkü riskimizi tabana yaymış oluyoruz. Ne kadar ayrı firmamız olursa Kayseri'deki ekonomik canlanmada o kadar hane halkına yansımış oluyor. Ben bu sene listeye ilk defa dahil olan Femaş Metal başta olmak üzere, sıralamada yer alan tüm üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Listede yer alan firmalar şu şekilde:

"Yataş Yatak ve Yorgan San. Tic. AŞ, Çetinkaya Mensucat San. ve Tic. AŞ, Kilim Mobilya Kanepe San. ve Tic. AŞ, Özkoyuncu Madencilik Metalurji İnşaat San. ve Tic. AŞ, Coreal Alüminyum Kablo San. Tic. AŞ, Saray Tarım ve Hayvancılık AŞ, Saray Tarım ve Hayvancılık AŞ, Femaş Metal San. ve Tic. AŞ, Karsu Tekstil San. ve Tic. AŞ, Mondi Yatak Yorgan San. ve Tic. AŞ, Metal Matris San. ve Tic. AŞ, Yemsel Tavukçuluk Hayvancılık Yem Hammaddeleri San. ve Tic. AŞ, Milkay Teknik Tekstil Sanayi AŞ, Saray Halı AŞ, Gülsan Gıda San. Tic. AŞ, Başyazıcıoğlu Tekstil San. ve Tic. AŞ, ÇİNKOM Çinko Kurşun Metal ve Madencilik San. Tic. AŞ, Şahin-Melek Et ve Et Mamülleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti, Serko Tekstil Gıda Orman Ürünleri Demir Çelik San. ve Tic. Ltd. Şti, Beşler Tekstil San. ve Tic. AŞ, Ceha Büro Mobilyaları Ltd. Şti, Gürkan Ofis Mobilyaları San. ve Tic. Ltd. Şti." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Sanayi Odası Kayseri Sanayi Odası Mustafa Boydak Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title