Haberler

İslahiye'de Öğretmen ve Okul Müdürlere Kişisel Gelişim Semineri Verildi

Eğitimci-yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran, İslahiye'de Görev Öğretmen ve Okul Müdürlerine Seminer Verdi

Eğitimci-yazar ve kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, İslahiye'de görev öğretmen ve okul müdürlerine seminer verdi.

İslahiye Kaymakamlığı tarafından ilçedeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlere yönelik düzenlenen seminerde, 'dahice düşünme, düşünce hızında öğrenme, öğrenme ve öğretmende yeni stratejiler, anlayarak hızlı okuma, fotografik hafıza teknikleri, NLP ile beyin gücünü kullanma, motivasyon ve ennegram yöntemiyle kişilik tipleriyle öğrenme modülleri' konularında sunum yapıldı.

GAÜN İslahiye Kültür Merkezinde düzenlenen seminere, İslahiye Kaymakamı Resul Kır da katıldı.

İnsan beyninin 90 milyon kitabı alacak kapasitede olduğunu, buna karşın beynimizin çok az bir bölümünü kullandığımızı belirten Baran, şunları söyledi:

'Üniversite mezunları da dahil olmak üzere hemen herkes yavaş okur. Çünkü okumayı ilkokulda çat pat öğrendikten sonra öğretmenlerimiz 'Artık okumayı söktünüz, şimdi başka konulara geçiyoruz.' demiştir. Bu nedenle hızlı okuma eğitimi artık sürdürülememiştir. Oysaki okumayı sökmek okumanın daha ilk evresi olduğu için bu yaklaşım hiç de doğru değildir. Okumayı söktükten sonra hızlı okuma becerisini geliştirmek için başka hiçbir şey yapmamak, emeklemeyi öğrenen bir bebeğin tüm hareketleri öğrendiğini varsaymak gibi bir şeydir. Halbuki yürümenin ve koşmanın da öğretilmesi gerekir. Bu örneği okumaya da uyarlayabilirsiniz. Artık emekler vaziyette okuma çok gerilerde kaldı. Şimdi koşar vaziyette okuma zamanı.'

Baran, çocukların okulda başarılı olmaları için onları çok iyi motive etmek ve onlara iyi örnek olmak gerektiğini vurguladı.

Ziya Baran, seminer sonunda kitaplarını imzaladı.

(BE-ZEY-İRE) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title