Haberler

İslahiye'de Aile Hekimliği Konulu Seminer Düzenlendi

İslahiye Kaymakamlığı Sağlık Grup Başkanlığı Tarafından, 'Aile Hekimliği' Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İslahiye Kaymakamlığı Sağlık Grup Başkanlığı Tarafından, 'Aile Hekimliği' konulu bilgilendirme toplantısı Yapıldı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve İslahiye Sağlık Grup Başkanlığı tarafından, 'Aile Hekimliği' konulu bilgilendirme toplantısı Gaziantep Üniversitesi İslahiye Kültür merkezinde yapıldı.

İslahiye Kültür merkezinde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özkaya ,katılımcılara aile hekimliğine ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler verdiler.

Toplantıya, İslahiye Kaymakamı Resul Kır, İl Sağlık Müdürü Dr. Gültekin Serdar Tolay, Sağlık Grup Başkanı Dr. Engin Tüzün, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Hamzaoğlu, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçiler, Daire müdürleri ve mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İslahiye Kaymakamı Resul Kır, sağlıkta değişim ve dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini, ülke genelinde aile hekimliği uygulamasının başladığını, bu uygulama kapsamında her doktora yaklaşık 3500 civarında hasta düştüğünü ve doktorların köy köy dolaşarak hastaları ayaklarında tedavi edeceklerini, bunun için boş olan okulların ve köy odalarının hasta muayene yapılmasına uygun hale getirilmesini istedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özkaya ise, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan politikalarla 7 yılda sağlık alanında oldukça ciddi değişimler yaşandığını Avrupa standartlarında aile hekimliğine geçilmesinin çok önemli olduğunu, Türkiye'de 36 yıl sonra ilk kez Türkiye beslenme sağlık araştırması yapıldığını Kırsal bölgelerde yapıla araştırmalarda çocukların hamburger, kola kültüründen uzak yetişmelerinden dolayı obezite hastalığının söz konusu olmadığını ifade etti.

Özkaya, 13 Aralık 2010 tarihinde Gaziantep genelinde aile hekimliği uygulamasının başlatılacağını kendilerinin bu konuda İslahiye ile birlikte 10 seminer verdiklerini ifade ederek, 'Bazı yerlerde kervanlar yola çıktıktan sonra eksikleri tamamlanır biz inşallah eksiklerimizi tamamlayarak kervanımızı yola çıkarmış olacağız' dedi.

Kamu hastanelerinin yeni uygulama ile kendi yağında kavrulacak hale getirileceğini söyleyen Mehmet Özkaya, yeni sistemin devreye girmesi ile birlikte sağlık basamaklarındaki sevk zincirlerine dikkat edileceğini sözlerine ekledi.

(BE-MRT-ZZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title