Haberler

İşkur ile Kosgeb 200 Kişiyi Daha Girişimcilik Eğitimi Verdi

İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ile KOSGEB'in ortak düzenlediği girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 200 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ile KOSGEB'in ortak düzenlediği girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 200 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Aydın Ticaret Borsası'nda düzenlenen törende sertifika alan 56 yaşındaki Zeynep Çelik, bir yandan aldığı belgeye sevinirken, diğer yandan işletmesine ruhsat verilmemesine dert yanarak törene katılan protokol üyelerinden yardım istedi.

Törene, Aydın vali Yardımcısı Celal Ulusoy, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, AYTO Başkanı Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü İstatistik Dairesi başkanı Abdullatif Gökdere protokol, davetliler belge almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Kursu tamamlayıp prosedürleri yerine getirenlere 70 bin lira geri ödemeli destek verileceğini belirten KOSGEB Müdürü Turgut Gözen, 2012 yılında 490 kişiye verilen girişimcilik eğitiminin 2013 yılında bin kişiyi geçeceğini belirtti.

Aydın'da işsizlik sorunu kadar işçi sorunu olduğunu belirten İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, "Yüzlerce iş arayan geldiği gibi yüzlerce de işçi arayan geliyor. Ancak tek sorun meslek sahibi eleman. Ne iş olsa yaparım dönemi bitti. İşsizlerin çok olduğunu söylediğimiz bir dönemde, pek çok sanayici yeterli işçi bulamadığı için kapasitesinin altında çalıştığı da bir gerçek. 2013 yılında 1750 kişiye 29 alanda meslek edindirme kursu düzenliyoruz. 2013 yılında ilde 2 bin kişinin üzerinde kişiye meslek öğretip iş bulduracağız" dedi.

Kursa katılıp belge almaya hak kazanan 56 yaşındaki 4 çocuk, 8 torun sahibi Zeynep Çelik, mesleği ve girişimcilik ruhundaki başarısını törene katılanlarla paylaştı. Kendi ürettiği maya ile yoğurduğu hamurla yaptığı ekmeklerin çok beğenildiğini ve bu sayede girişimci olduğunu belirten Zeynep Çelik, bir yandan övülürken diğer yandan kendisine ruhsat verilmediğini belirtip törene katılan yetkililerden yardım istedi.

"TÜRKİYE GÜVEN VE İSTİKRAR ADASI HALİNE GELMİŞTİR"

Törende yaptığı konuşmada girişimcilik eğitimi alıp iş hayatına atılan gençlere tebrik eden AK parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Türkiye'nin güven ve istikrar adası haline geldiğini belirterek hükümet olarak değişimi görüp değişime yön verip ayak uydurduklarını söyledi. Türk Milletinin girişimci bir ruha sahip olduğunu belirten Erdem, "Girişimcilik ruhunun önündeki engeller,

hür düşüncenin önündeki engellerdir. Hedefimiz hür düşünce ile dünyada bir numara olmak. İşsizlik dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de bir sorunu, ancak ekonomik göstergeler iyi giderse bir ülkede işsizlik düşüyor. 2002'de yüzde 10 olan işsizlik bugün yüzde 9'a geriledi. Tabi bu gerileme ile birlikte biz genç bir nüfusa sahibiz. Her yıl yaklaşık 700 bin gencimiz yetişip 'iş' diyor. 10 yılda hesap edersek yaklaşık 7 milyon gencimiz iş hayatına atılmış. İstikrar güvenli bir yönetim varsa oluşur. Özel sektörün önünü açmaya gayret ediyoruz. Eskiden sağlık karneleri vardı, kaldırdık. Tapu daireleri sıkıntılıydı, şimdi cebinize mesaj geliyor. Demek ki at sahibine göre kişniyor. Türkiye daha da güzel günlere kavuşacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

(İK)

25.03.2013 10: 54: 00

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdem Aydın Türkiye Kosgeb Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title