Haberler

İskoçya'da Yapılan Bağımsızlık Referandumu

Dışişleri Bakanlığı, İskoçya’da yapılan bağımsızlık referandumunun verimli, uzun soluklu, şeffaf ve kapsamlı bir tartışma süreci neticesinde, sağlıklı bir zeminde gerçekleştirilmiş olmasını takdirle karşıladığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, İskoçya'da yapılan bağımsızlık referandumunun verimli, uzun soluklu, şeffaf ve kapsamlı bir tartışma süreci neticesinde, sağlıklı bir zeminde gerçekleştirilmiş olmasını takdirle karşıladığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İngiltere'yle İskoçya arasında 15 Ekim 2012 tarihinde imzalanan Edinburg Anlaşması uyarınca İskoçya'da 18 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen bağımsızlık referandumunda İskoç halkının yüzde 55'inin birlik yönünde, yüzde 45'inin ise bağımsızlık yönünde oy kullandığı açıklanmıştır. Referanduma katılım oranı yüzde 85 olarak gerçekleşmiştir. Referandumun sonucu, İskoç halkının Birlik'i koruma iradesini açık ve kesin bir biçimde yansıtmaktadır. Referandumun verimli, uzun soluklu, şeffaf ve kapsamlı bir tartışma süreci neticesinde, sağlıklı bir zeminde gerçekleştirilmiş olmasını takdirle karşılıyoruz.

Stratejik ortağımız Birleşik Krallık ve kurucu unsurlarıyla müspet bir gündem dahilinde her alanda gelişmekte olan ilişkilerimizin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ilerletilmesine dönük çalışmalarımız devam edecektir." ifadelerine yer verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Edinburg Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (1)

VASIF ERAK:

A Y R I L S A N D A – B E R A B E R S İ N…. ???KAFA KIYAK DEĞİL DİYEMEYİZ , DÜNYA İÇİYOR ! İÇTİKÇE DE BAŞI DÖNÜYOR . BU HOŞLUK , AYLARA , YILLARA ASIRLARA DAYANIYOR. BU DA ESKİ ÇAMLARI BARDAĞA ÇEVİRİP GEÇMİŞE MAZİ YENMİŞE KUZİ DEDİRTİYOR. BÖYLECE YAŞANTILARDA YENİ RÖNESANSLARA YOL AÇIYOR ! BİR ZAMANLAR BİRİMİZ HEPİMİZ , HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN DERKEN ŞİMDİ DÜNYA HALKLARI İLE BİRLİKTE HERKES KENDİSİ İÇİN DİYEREK KARDEŞÇE BİRLİKTE YAŞAMAYI TARİHE HAVALE ETMİŞ BULUNUYORUZ. BUNUN SON ÖRNEĞİ DE İNGİLTERE’NİN ASIRLIK ADA KOMŞUSU İSKOÇYA ‘NIN ORTAKLIKTAN AYRILMA İSTEĞİ İLE REFERANDUMA GİTMESİ GİBİ ! FAKAT AKP NİN BİZDEKİ YÜZDE ELLİBEŞ ‘ LİK TERCİH ORANI GİBİ ; ORADA DA YÜZDE ELLİBEŞLİK EKSERİYETİ AYRILMA TARAFTARI OLMAYINCA HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALMIŞ BULUNUYOR . BUNDAN SONRA DA DİYARLARINDAN GİTMELERİ MÜMKÜN OLMADIĞINA GÖRE ;DEVEYİ GÜTMEKTEN BAŞKA ÇARELERİ DE KALMIYOR DEMEKTİR…!!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title