Haberler

İskilip'te Altyapı Çalışmaları Hızla İlerliyor

Çorum’un İskilip İlçesi’nde Belediyesi tarafından başlatılan alt yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Çorum'un İskilip İlçesi'nde Belediyesi tarafından başlatılan alt yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Modern bir kent vizyonu ortaya koyan İskilip Belediyesi, bir taraftan kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesinin alt yapısını tamamlarken, diğer taraftan da elektrik hatlarını yer altına alıyor.

Alt yapı çalışmalarından vatandaşın en az şekilde etkilenmesi için öncelikli olarak ana yol güzergahlarında başlatılan çalışmalar yüzde 50'si tamamlanma noktasına geldi. Alt yapı çalışmalarında ağırlığı ana arterlere veren İskilip Belediyesi, bu sayede vatandaşı ve esnafı rahatlatmayı hedefliyor.

İskilip'i bu yıl içinde sıcak asfaltla buluşturacağını her fırsatta dile getiren başkan Çatma'nın ilk önceliği ana güzergahlardaki alt yapı çalışmasını tamamlayarak kenti sıcak asfaltla buluşturup vatandaşa rahat bir nefes aldırmak. Yapılan değerlendirmeler ve istişareler çerçevesinde ekiplerde çalışmalarını ana güzergahlara kaydırmış durumda.

Alt yapı çalışmalarından kaynakların sorunun çözümü noktasında sürekli formüller üreten Başkan Recep Çatma, içme suyu şebekesi ve doğalgaz boru hattı çalışmalarını eş zamanlı yürüterek, çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçedeki ana yollarda sıcak asfalt çalışmalarının başlatılmasını hedefliyor.

Bu doğrultuda şehir merkezinde 2 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanan şehir şebeke suyu hattının döşenmesinin hemen ardından Eylül ayı içerisinde doğalgaz boru hattı döşenecek. Eylül ayından itibaren bir yandan doğalgaz boru hattı döşenirken, arkasından sıcak asfalt atılacak. Planlanan tüm bu çalışmaların neticesinde geçtiğimiz günlerde İskilip'e gelen Çorumgaz yetkilileri gerekli ölçümlerini tamamladı.

Başkan Çatma, İskilip Belediyesinin altyapı çalışmalarına kent genelinde verdiği ağırlığın her geçen gün hız kazandığını belirttiği açıklamasında, "Ekiplerimizle sürdürdüğümüz altyapı çalışmaları devam ediyor. İskilip genelinde öncelikle altyapıyı halletmek zorundayız. Kamu kaynaklarını israf etmeden ve yapılan çalışmaların verimli olması için bunun gerekli olduğunu herkes biliyor. Her yıl yolların yapılıp bozulmasını, kamu kaynaklarının israf edilmesini, etik olmadığı gibi kamu vicdanı açısından da doğru bulmuyorum. Hemşerilerimizin sabır ve anlayışına teşekkür ediyoruz. Altyapı bittikten sonra, asfalt, kaldırım ile üst yapı çalışmaları bitecek. Kalıcı ve yapıcı iş yapıyoruz. Göz boyayıcı günü geçiştirecek hiçbir çalışmanın içerisinde bulunmak istemiyoruz. Kamu kaynakları, Belediyenin kaynakları ve parası vatandaşın parasıdır. Tasarrufu dikkatli ve azami şekilde yapmaya önem veriyoruz" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Çatma İskilip Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title