Haberler

İskenderun'dan Kısa Kısa

İskenderun Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'İskenderun Bilim Merkezi'nde sona yaklaşıldığını bildirdi.

İskenderun Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'İskenderun Bilim Merkezi'nde sona yaklaşıldığını bildirdi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı yazılı açıklamada, merkezde gerçekleşecek bilimsel etkinliklerin, kentin ve bölgenin sosyal ve kültürel yapısına katkı sunacağını vurguladı.

İskenderun Belediyesi Bilim Merkezi projelerine ajans tarafından 705 bin 902 lira destek sağlanacağını belirten Dingil, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tüm gelişmiş kentler gibi İskenderun'da çağdaş bir astronomi ve bilim merkezi kazanmış olacaktır. İskenderun Belediyesi bünyesinde bir gözlemevi ve planetaryum kurulması, kente bilimsellik kazandırarak, İskenderun'u turizm açısından da ziyaret edilmek istenen bir yapıya kavuşturacaktır. İskenderun bilim merkezinin kurulmasıyla İskenderun, bölgenin bilim ve teknoloji alanında merkezi haline gelerek benzer proje ve yatırımlar için arzu edilen bir şehir olacaktır. Önümüzdeki günlerde imzalanacak sözleşme ile Türkiye'nin sayılı bilim merkezlerinden birine kavuşacak olan şehrimizde böylesine anlamlı bir projenin gerçekleşmesi, İskenderun Belediyesi'ne büyük prestij kazandıracaktır."

İskenderun'un kurtuluşunun 77. yıl dönümü

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Türk askerinin 5 Temmuz 1938'de İskenderun'a girişinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özyiğit, mesajında, Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun'a girişinin ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının 77. yıl dönümünü gönülden sevinç ve gururla yaşadıklarını belirtti.

Özyiğit, bugünün emperyalist işgalden İskenderun'un kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuvay-ı Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşaması olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Yerel

İskenderun Belediyesi Hasan Özyiğit Doğu Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title