Haberler

İşkad'tan Çgc'ye Destek Ziyareti

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, son dönemde basına yönelik saldırıları kınamak amacıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cefer Esendemir’i ziyaret etti.

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, son dönemde basına yönelik saldırıları kınamak amacıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cefer Esendemir'i ziyaret etti.

Belgin Özçelik, ÇGC Başkanı Esendemir'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, son olarak Hürriyet Gazetesi yazarı gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıya dikkati çekerek, basın kuruluşları ve gazetecilere yönelik bu tür olayların kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Özçelik, basının her zaman yanında olduklarını ve bu amaçla ÇGC'ye destek ziyaretinde bulunduklarını bildirdi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, sorunların çözümünde herkesin sorumluluklarının bilincinde hareket etmesi gerektiğini, bu kapsamda basın özgürlüğüne sahip çıkılmasının zorunluluk olduğunu belirtti.

ÇGC Başkanı Esendemir de her türlü şiddeti kınadıklarını vurgulayarak, basın kuruluşları ve gazetecilerin halkın haber alma özgürlüğü için mücadele verdiklerini ve saldırıların hiçbir dönemde kendilerini yıldırmayacağını söyledi.

Türkiye'nin yaşadığı sorunların çözümünün demokraside olduğunu ve basının da bu konuda vazgeçilemez konumda bulunduğunu ifade eden Esendemir, gazetecilerin kamu görevi yaptıklarını ve bunu sürdürmeye kararlı olduklarını kaydetti.

İŞKAD Genel Sekreteri Ayfer Köni, İŞKAD Koordinatörü Ufuk Güneşli ve dernek üyelerinden Huriye Yamanyılmaz ile Süheyla Gergin'in ziyareti sırasında ÇGC 2. Başkanı Sait Güleç ve yönetim kurulu üyesi Mutlu Mete de hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title