Haberler

İsimsiz Bir Mektup Yüzünden Sürgün Edildiler

Güncelleme:

Batmanda öğretmenlik yapan 2 Eğitim Sen üyesi, isimsiz bir ihbar mektubu ile sürgün edildi.

İki eğitimci bir ihbar mektubu ile sürgün edildi


Eğitim Sen Kozluk Şube Başkanı Adem Tufan ile sendika yöneticisi Umut Kavak, emniyete gönderildiği iddia edilen isimsiz 'ihbar mektubu' gerekçe gösterilerek sürgün edildi.

Daha önce de çeşitli gerekçelerle Eğitim Sen Gercüş ve Sason ilçe yöneticileri sürgün edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerine verildiği iddia edilen 'ihbar mektubu' gerekçe gösterilerek Eğitim Sen Kozluk Şube Başkanı Adem Tufan Bayburt'a, Eğitim Sen İlçe Yöneticisi Umut Kavak ise Rize'ye sürgün edildi.

Eğitim Sen Batman Yönetimi, yazılı açıklama ile sürgünlere tepki gösterdi.

Yazılı açıklamada, şöyle denildi; "En ufak eleştiriye dahi tahammülü olmayan bir sistemde farklı düşünen herkes mahkûm edilmeye, sürgün edilmeye başlandı. Eğitim Sen'in tarihi sürgünlerle dolu, ancak asla yılmayacağız. Düzmece bir mektup bahanesi ile kendilerinden olmayan herkesi çok rahatlıkla görevden alabiliyorlar ve sürgün edebiliyorlar. Bilsinler ki bu hukuksuzluğun karşısında dimdik ayaktayız. Son olarak Kozluk ilçe baş temsilcimiz Adem Tufan ve ilçe yöneticimiz Umut Kavak hakkında ilçe emniyetine gönderildiği söylenen isimsiz bir ihbar mektubuna dayandırılarak açılan dava daha sonuçlanmamışken, milli eğitim bakanlığı bu iki arkadaşımızı Bayburt ve Rize'ye sürgün ederek idarenin hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title