Haberler

IŞİD, Öncüpınar Sınır Kapısına İlerliyor

Güncelleme:

IŞİD militanlarının Suriye'nin kuzeyinde Halep'e doğru ilerledikleri bildirildi. Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki bazı bölgeleri ele geçiren IŞİD, Türkiye sınırına doğru hareketlendi.

Suriyeli muhaliflerin kurduğu Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD militanlarının Halep ile Kilis arasındaki Öncüpınar sınır kapısı yakınlarında bazı bölgeleri ele geçirdiklerini duyurdu.

"IŞİD'DEN İSYANCILARA BÜYÜK DARBE"

IŞİD'in bu bölgede, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı devirmek için güç birliği yapan grupların oluşturduğu Şamiye Cephesi ile çatışmalardan sonra Soran Azaz kasabası ile yakındaki iki kasabayı ele geçirdiği belirtiliyor.

Reuters ajansının haberine göre, Levant Cephesi olarak da anılan Şamiye Cephesi'nden iki kişi, ' Türkiye'den Halep'in doğusuna silah getirmek için kullanılan yolun üzerinde olduğu için kasabanın IŞİD'in eline geçmesinin isyancılara büyük bir darbe indirdiğini' söylediler.

Şamiye Cephesi'nin komutanlarından Ebu Bekir "Türkiye ile Halep arasındaki ana ikmal yolu ciddi biçimde etkilenecek" dedi.

PLANLAR BOZULDU

İsyancılar IŞİD'in kazanımlarının Ramazan ayı öncesinde Halep'in hükümet güçlerinin elinde olan bölümlerini almaya yönelik saldırı planlarını da bozduğunu söylüyorlar.

Halep'in doğusundaki kent sakinleri ise isyancıların IŞİD'i geri püskürtmek içinde konvoylar halinde Soran yakınlarına doğru gittiklerini bildirdi.

"IŞİD TÜRKİYE SINIRINA GİDİYOR"

Halep'in batısı hükümet güçlerinin kontrolü altında. Suriye ve Irak'ta IŞİD mevzilerini bombalayan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ise son saldırılarını Kobani yakınlarına düzenledikleri bildirildi.

Şamiye Cephesi'nden olmayan, ancak bölgede savaşan isyancı bir grubun üyelerinden Ebu Abdo Salabman "IŞİD Türkiye sınırına gidiyor. Bunu başarırsa koalisyonun onları neden bombalamadığını kim açıklayacak?" dedi.

Salabman, "Hesaba katılması gereken bazı uluslararası koşullar yüzünden Suriye rejimi bombalanmıyor. Ancak IŞİD'ın özellikle bu bölgede bombalanmaması isyancılar arasında tepkiye yol açacak' diye konuştu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi IŞİD'in bir sonraki durağının Azaz kenti olabileceğine dikkat çekiyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Beşşar Esed Türkiye Suriye Kilis Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Regl Döneminde Tampon Kullanmak Zararlı mıdır? Tampon kullanmanın riskleri var mı? Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi?
500

Yorumlar (260)

KenanMobil-IOS:

2000 tır silah yolladınız ha... Sanırım teşekkür etmek için yaklaşıyorlar ....

77
9
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

DOGU KENDİNİ SAVUNURDA, BATI İLLERİ 1 HAFTADA TESLİM OLURLAR... İNANIN IŞİDİ DESTEKLEYENLER ÇOK KORKAK VE ÖDLEKTİR, SIRF KÜRDLERİ KATLEDİYORLARDI DİYE ZEVKTEN SALYALARI AKAN İTLER IŞİDLE YÜZ YÜZE GELMEK İSTEMEZLER, BU HABERİ OKUYUNCA DİZLERİ TİTRİYORDUR ŞİMDİ...

58
21
yanıtYanıtla
SİVASLI:

kobaniye girsinler tekrarda bizim pkk lılar yusuf yusuf edip sınır kapısına dayansa hatta hakkarıye şırnaga da gırıp temızleseler

17
61
yanıtYanıtla
tarafsız:

ben bi türk olarak kürtelre sonuna kadar güveniyorum böyle bi beladan ancak onlar yardımcı olabilir gerisi yalan

59
17
yanıtYanıtla
akpçi:

kardeşlerimize her zaman sahip çıkarız ve kapımız açıktır inşallah. sofi

10
66
yanıtYanıtla
girgirinamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Gelsin işit niyemi mi diye sormayın şu ülkücü leri de görelim böyle yazismayla erkeklik olmaz bakalım olduklari gibi ler mi yoksa kaçacak delik mi ararlar ben bilmem sakin ola kurtlerden yardım istemeyin çünkü biz kobanede yalnız çalıştık kazandık hodri meydan alaya isyan oylar gururlu insan için onurlu yaşam için HDP

55
19
yanıtYanıtla
Durust Mobil-ANDROID:

IŞİD AKP'nin ta kendisidir. Bunlari silip supurmek için HDP halkların birligini kurdu, baraji parcalamaya geliyor. Sonraki secimde iktidara koşuyor. Yolun acik olsun HDP. Demokrasiden taviz vermedigin surecin Allah hep senin ve tum mazlumlarin, ezilenlerin koruyucusu olsun HDP.

61
12
yanıtYanıtla
kayserili:

şimdi suriye sınırına etek fabrikası açacan paraya para demezsin.

29
42
yanıtYanıtla
muslumanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Eger bh adamlar durdurulmaz ise turkiyenin basi ciddi belada

53
18
yanıtYanıtla
semihmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Davutoğlumuz hal edecektir. sakin olalım..

19
51
yanıtYanıtla
Tüm 260 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title