Haberler

IŞİD Kobani'de Adım Adım Geriliyor

Güncelleme:

BBC muhabiri, Kürtler arasında bir iyimserliğin olduğunu ve birkaç gün içerisinde IŞİD'i Kobani'den tamamen atabileceklerini düşündüklerini aktardı.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'deki bazı mevzilerinden geri çekildiği belirtildi. Kobani'deki Kürt yetkili İdris Nassan son günlerde IŞİD'in şehrin yüzde 20'den fazlasının kontrolünü kaybettiğini söyledi.

BBC'ye konuşan Nassan, Kobani'nin doğusunda ve güneydoğusunda YPG güçlerinin IŞİD'in çekildiği bölgelere girip yeni mevziler kurmaya başladığını ifade etti.

ABD savunma yetkilileri ise ABD önderliğindeki hava saldırıları yoğunlaşırken Kobani etrafında yüzlerce militanın öldürüldüğünü söylüyorlar.

IŞİD'İ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE TAMAMEN ATABİLİRLER

Türkiye - Suriye sınırında bulunan BBC muhabiri Kasra Naji, Kürtler arasında bir iyimserliğin olduğunu ve birkaç gün içerisinde IŞİD'i Kobani'den tamamen atabileceklerini düşündüklerini aktarıyor.

Naji, Koalisyon güçlerinin son günlerde Kobani'nin tek bir bölgesini hedef almasının "IŞİD'in elinde tuttuğu son bölge" yorumlarını ortaya çıkardığını da ifade ediyor.

PENTAGON SÖZCÜSÜ: DÜŞME RİSKİ HALA VAR

Ancak ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü John Kirby, IŞİD'e karşı elde edilen tüm kazanımlara karşın Kobani'nin düşme riskinin hala mevcut olduğunu da ifade etti.

Kirby, "IŞİD Kobani'yi istediğini net biçimde gösteriyor ve bölgeye yeni militanlar sevk etmeye çalışıyor." dedi.

ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin koordinatörü emekli general John Allen ise, "Kobani'de IŞİD'e karşı direnen güçlerin zaman kazanması için ilave hava desteği gerekiyordu, biz de bunu sağlıyoruz." dedi.

AVRUPA VE ABD 'DAHA FAZLASINI' YAPACAK

Dün bir telekonferans gerçekleştiren Avrupalı liderler ve ABD Başkanı Barack Obama, Irak ve Suriye'de IŞİD'in ilerleyişini durdurmak için daha fazlasını yapma konusunda mutabakata vardı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un makamı tarafından yapılan açıklamada, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderlerinin Irak ve Suriye'de "kapsayıcı bir politik yaklaşım" ve yerel güçlerin eğitime desteği hızlandırmaya karar verdikleri belirtildi.

2 GÜNDE 18 HAVA SALDIRISI

Kobani'de IŞİD militanlarıyla YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, ABD son iki gün içerisinde gerçekleştirilen hava operasyonlarıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, Suriye'de 18 hava operasyonu yapıldığını ve bu operasyonların 16'sında IŞİD militanlarının konuşlandığı binaların bombalandığını söyledi.

Açıklamada, bombardımanda çok sayıda IŞİD mevzisinin vurulduğu kaydedildi.

Dünden itibaren Irak'ta 5 hava operasyonu gerçekleştirildiği, Haditha Barajı yakınlarına yapılan operasyonda IŞİD'in silahlı bir aracının ve sığınağının imha edildiği ifade edildi.

Irak'taki diğer 4 operasyonun ise Beici petrol rafinerisi yakınlarına yapıldığı ve bir IŞİD binasının, donanımlı savaş aracının, makineli tüfeğin ve topçu silahının vurulduğu öğrenildi.

38 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 38 IŞİD militanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Dicle Operasyon Gücü Komutanı Abdulemir Ez-Zeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordunun Enbar'a bağlı El-Azim nahiyesinde IŞİD mevzilerine düzenlediği hava saldırılarında 28 militanın öldüğünü belirtti.

Saldırılarda, 6 aracın etkisiz hale getirildiğini ve örgüte "büyük" zarar verildiğini ifade eden Zeydi, bölgede yere döşenmiş 10 patlayıcının da imha edildiğini dile getirdi.

Enbar Operasyon Gücü Reşid Felih ise koalisyon güçlerinin Felluce'de düzenlediği bombardımanda 10 IŞİD militanının hayatını kaybettiğini söyledi.

3'Ü KESKİN NİŞANCI

Öte yandan Sincar Dağı'ndaki silahlı Yezidi grupların komutanı Nevaf Hadida Sincari, Peşmerge güçlerinin desteklediği Yezidi gruplar ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada IŞİD mensubu 3 keskin nişancının öldürüldüğünü kaydetti.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kobani Irak Işid Dünya Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (131)

SDT:

Bu kürtler zan ediyorlar ki karşısındaki türk askeri. . ki bize ateş açmazlar elleri havaya kaldırıp teslim olursak. işid sizi 7 süleni kesip kesip doğrar. belanızı buldunuz işte. öldürdüğünüz bebeklerin masumların intikamı acı olur. daha durun neler neler olur.

50
22
yanıtYanıtla
aaa:

Ulan son olaylarda 39 kişi öldü bir çoğu belirsiz silah deniyor acaba kim açtı o belirsiz kurşunları. . . Sakın biri çıkıpta pkk attı demesin çünkü meniyet müdürü olunca 2 saatte bulunabiliyor. . . Normal vatandaş ise hep faili meçhul

yanıt0
yanıt0
SDT:

AAA ŞAHISLI kişi o belirsiz dediğin silahı içinizde karanlık eller ateş açtı. sizin gibi beyinsizler anlamıyor. sizi dalyana getirenler sizi iyi kullanmayı da bilir. . işte siz hep laf cambazlığı yaparsınız. 39 kişide siz vurdubnuz sucu kime atacaksınız tabi 2 mazluma. git biraz daha bonzai iç. uyu sen. .

yanıt0
yanıt0
Amed:

Gördük ki , Kürtlerin Dünyanin en korkak ve cesursuz Milletimis !

24
30
yanıtYanıtla
Kamil:

lo hele bir git biraz türkçe öğren cesursuz seni.

yanıt0
yanıt0
...:

RAMBO FİLMLERİ İZLEYİP KENDİLERİNİ RAMBO SANIYORLAR BEBEK KATİLLERİ

yanıt0
yanıt0
Kimimben:

KOBANİ Düşmez, çünkü Kobani de Aslanlar, Her biri bir yerden gelmiş Çakal sürüsüne karşı savaşıyorlar. Çakallar kaçacaktır. Kobani Aslanları kazanacak

36
18
yanıtYanıtla
ADANALI:

EE NE DURUYORSUN SENDE GIT SAVAS ASLAN DEILMISIN//

yanıt0
yanıt0
ADANALI:

ASLANLAR VARDA NEDEN DURUYORSUN GIT SAVAS SENDE ASLAN DEGILMISIN HA DOGRU KANCIK ASLANDA VAR DEGILMI

yanıt0
yanıt0
kobané:

Adanalı, sen gerçekten malsın lan, Ezberlemişsiniz git savaş git savaş, görmüyon mu laa

yanıt0
yanıt0
Tüm 131 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title